Η ανακαίνιση Θεσσαλονίκη μπορεί να σας φαίνεται σαν μια πολύπλοκη, χρονοβόρα, και δαπανηρή διαδικασία. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό που θα θέσετε. Αν δείτε μια ανακαίνιση βήμα-βήμα, θα διαπιστώσετε πως μπορείτε εύκολα να αναδιαμορφώσετε και τη δική σας κατοικία.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται σε μια ανακαίνιση αφορούν το εσωτερικό και το εξωτερικό του χώρου σας. Παρ’ όλα αυτά, όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες που έχει το κτήριο. Για παράδειγμα, ένα οίκημα 30-35 ετών χρειάζεται περισσότερες εργασίες για την επισκευή του από ένα κτήριο 10 ετών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μια ανακαίνιση θα δώσει άλλη πνοή στο σπίτι σας.

Ας δούμε όμως, πιο αναλυτικά, μια ανακαίνιση βήμα-βήμα, ώστε να γίνει η απόφασή σας αυτή ακόμα πιο εύκολη.

Βήμα 1: Απόφαση για τον Προϋπολογισμό της Ανακαίνισης

Η απόφαση για τον προϋπολογισμό που είστε διατεθειμένοι να παρέχετε για τις εργασίες ανακαίνισης είναι πολύ σημαντική. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να προηγηθεί πριν προχωρήσετε σε κάποια άλλη ενέργεια. Ο προϋπολογισμός θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες που θα κάνετε και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για αυτές. Αν δεν μπορείτε να έχετε ένα συγκεκριμένο νούμερο στο μυαλό σας, καλό θα ήταν τουλάχιστον να γνωρίζετε κατά προσέγγιση πόσο θα είναι αυτό.

Βήμα 2: Εντοπισμός των Αναγκών του Σπιτιού σας

Στη συνέχεια, καταγράψτε όλες τις εργασίες που επιθυμείτε να γίνουν στο σπίτι. Μιας και ζείτε καθημερινά μέσα σε αυτό, θα έχετε μια καθαρή εικόνα για τα προβλήματά του. Αν κάτι σας δυσκολεύει στην καθημερινότητά σας, η ανακαίνιση του σπιτιού σας είναι μια καλή ευκαιρία για να το βελτιώσετε. Η καταγραφή των αναγκών σας επίσης, θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε καλύτερα με τον μηχανικό που θα αναλάβει τις εργασίες.

Βήμα 3: Εύρεση των Καλύτερων Συνεργατών

Μια ανακαίνιση βήμα-βήμα συνεχίζεται με τον εντοπισμό των κατάλληλων συνεργατών. Ο μηχανικός που θα αναλάβει την ανακαίνιση, έχει συνήθως τα δικά του συνεργεία και συνεργάτες. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε έναν αξιόπιστο και έμπειρο μηχανικό. Μόνο τότε θα είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι ποιοτικό και θα κρατήσει για χρόνια.

Βήμα 4: Επίσκεψη στον Χώρο σας

Ο μηχανικός, πριν ξεκινήσει τον σχεδιασμό της ανακαίνισης, θα επισκεφτεί τον χώρο σας. Με αυτό τον τρόπο, θα καταλάβει τα προβλήματα που έχει η κατοικία σας, όπως και το μέγεθος του κάθε δωματίου. Επίσης, σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να του δείξετε τις αλλαγές που θα θέλατε να γίνουν στη διαρρύθμιση.

Βήμα 5: Πρόταση για την Ανακαίνιση της Κατοικίας σας

Έπειτα, ο μηχανικός θα σχεδιάσει τις αλλαγές που πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν για το ακίνητό σας. Μόλις έχει έτοιμα τα σχέδια, θα σας προτείνει τις λύσεις του. Ένας επαγγελματίας μηχανικός, θα ετοιμάσει τα σχέδια σε μια τρισδιάστατη απεικόνιση, ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα για το αποτέλεσμα. Αν είστε σύμφωνοι με τις προτάσεις, θα ξεκινήσει η ανακαίνιση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο σχέδιο.

Βήμα 6: Απόφαση για τα Υλικά που θα Χρησιμοποιηθούν

Πριν όμως την έναρξη των εργασιών, μια ανακαίνιση βήμα-βήμα, περιλαμβάνει και τον καθορισμό των υλικών. Ο μηχανικός θα σας προτείνει τα υλικά με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, για να ανταποκριθεί το κόστος με τον προϋπολογισμό σας. Όταν αποφασίσετε στα υλικά, θα τα παραγγείλει για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Βήμα 7: Υπογραφή Συμφωνητικού για την Ανακαίνιση

Ακόμα ένα βήμα πριν από την έναρξη των εργασιών είναι η υπογραφή ενός συμφωνητικού. Σε αυτό, αναγράφονται αναλυτικά οι εργασίες που θα γίνουν και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Με το συμφωνητικό θα γνωρίζετε ακριβώς πόσο πληρώνετε και για ποιες εργασίες.

Βήμα 8: Πραγματοποίηση των Βασικών Εργασιών Ανακαίνισης

Σε κάθε ανακαίνιση, υπάρχουν κάποιες εργασίες που δεν μπορείτε να τις αποφύγετε. Έτσι, είναι πολύ πιθανό πως θα χρειαστεί αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του σπιτιού σας. Επίσης, ενδεχομένως να απαιτείται αλλαγή του σιφωνίου και του δαπέδου του μπάνιου. Επίσης, μια ακόμα βασική εργασία είναι η αλλαγή του πίνακα ηλεκτροδότησης. Τέλος, οι βασικές εργασίες περιλαμβάνουν και ενέργειες που βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας. Μια συνηθισμένη εργασία με αυτό το σκοπό είναι η αντικατάσταση των κουφωμάτων.

Βήμα 9: Ολοκλήρωση όλων των Υπόλοιπων Εργασιών

Αφού γίνουν οι βασικές εργασίες, η ανακαίνιση θα συνεχιστεί με την ολοκλήρωση των υπόλοιπων εργασιών. Σε αυτό το στάδιο, φροντίστε να ελέγχετε αν οι εργασίες πηγαίνουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ή αν θα υπάρξει καθυστέρηση.

Μια ανακαίνιση βήμα-βήμα σας δείχνει πως η διαμόρφωση του χώρου σας δεν χρειάζεται να είναι μια κουραστική διαδικασία. Η πολυετής πείρα μας στην ανακαίνιση σπιτιού στη Θεσσαλονίκη μας επιτρέπει να βρίσκουμε λύσεις για κάθε σας ανάγκη. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο για εσάς, μέσα στον οποίο θα νιώθετε όμορφα.

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin