Με το πέρασμα των χρόνων, μια ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη είναι απαραίτητη.

Η ανάγκη αυτή είναι πιο επιτακτική όταν πρόκειται για πολυκατοικία. Από τη μια μεριά, οι κοινόχρηστοι χώροι φθείρονται πιο γρήγορα, εξαιτίας της μεγάλης χρήσης τους. Από την άλλη μεριά, το ύψος της πολυκατοικίας συμβάλλει στην πιο γρήγορη διάβρωση του εξωτερικού της οικοδομής από τα καιρικά φαινόμενα.

Αν η εξωτερική ανακαίνιση της πολυκατοικίας σας είναι στα άμεσα σχέδια σας, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενημερωθείτε για το τι περιλαμβάνει. Σε αυτό το άρθρο, κοιτάμε τις εργασίες που γίνονται σε μια εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας και ποιες ενέργειες πρέπει να κάνετε εσείς.

Ποιες είναι οι Εργασίες που περιλαμβάνει η εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας.

  • Τοποθέτηση Σκαλωσιάς και Κάδου για τα Μπάζα.

Αρχικά, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό της πολυκατοικίας απαιτούν την τοποθέτηση σκαλωσιάς. Τα ικριώματα θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ώστε να είναι ασφαλή για τους εργάτες. Επίσης, μαζί πρέπει να τοποθετηθεί κι ένας κάδος για την συλλογή όλων των οικοδομικών μπαζών.

Έτσι, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν χωρίς καμία ενόχληση για την γύρω περιοχή.

  • Προετοιμασία των Όψεων της Πολυκατοικίας.

Στη συνέχεια, τα συνεργείο προετοιμάζει τις όψεις της οικοδομής για τις εργασίες. Αυτό περιλαμβάνει ξύσιμο των τοίχων για να φύγει η παλιά βαφή και ο σοβάς. Σε αυτό το σημείο επίσης, ελέγχεται το σκυρόδεμα σε αρκετά μεγάλο βάθος για να διαπιστωθεί η διάβρωσή του.

  • Αποκατάσταση του Οπλισμένο Σκυροδέματος

Ο βασικός λόγος για την εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι η αποκατάσταση του σκυροδέματος.

Με την πάροδο του χρόνου, ο οπλισμός οξειδώνεται. Κατά τις εργασίες, τα σημεία αυτά θα τριφτούν και θα εφαρμοστούν αντιδιαβρωτικά υλικά. Επίσης, ο οπλισμός επικαλύπτεται με επισκευαστικό κόνιασμα σκυροδέματος.

  • Βάψιμο των Τοίχων

Οι τοίχοι βάφονται σύμφωνα με το χρώμα και την τεχνοτροπία που προτιμάτε. Ο μηχανικός που θα αναλάβει την ανακαίνιση, θα επιλέξει κάποιο ακρυλικό χρώμα που δεν θα διαβρωθεί γρήγορα.

  • Στεγανοποίηση και Μόνωση της Ταράτσας

Η υγρασία από την ταράτσα της οικοδομής, πλήττει τους τοίχους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση διάφορων προβλημάτων που σχετίζονται με την υγρασία. Επίσης, η συσσώρευσή της στους τοίχους επιβαρύνει την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της πολυκατοικίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, χώρους κρύους που δεν μπορούν να ζεσταθούν.

  • Εγκατάσταση Θερμομόνωσης

Παράλληλα, η ενεργειακή απόδοση της πολυκατοικίας θα αυξηθεί με την εγκατάσταση θερμομόνωσης. Η εφαρμογή της μόνωσης θα φέρει τεράστια διαφορά στο εσωτερικό του κτηρίου. Η μεγαλύτερη θα είναι στη θερμοκρασία, η οποία θα διατηρείται πολύ πιο εύκολα.

Μετά τη θερμομόνωση, σύντομα θα διαπιστώσετε πως το κόστος για τη θέρμανση και την ψύξη του εσωτερικού έχει πέσει.

  • Αλλαγή των Κάγκελων

Ακόμα μια εργασία που περιλαμβάνει η εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας είναι η αλλαγή των κάγκελων. Αυτά μπορεί να είναι τα κάγκελα στα μπαλκόνια, ή ακόμα και αυτά της αυλής εάν υπάρχει.

  • Αντικατάσταση των Κουφωμάτων

Τέλος, κατά την εξωτερική ανακαίνιση μια πολυκατοικίας, μπορούν να αντικατασταθούν τα κουφώματα. Οι πόρτες και τα παράθυρα, όχι μόνο θα μειώσουν την υγρασία στο χώρο, αλλά θα κάνουν την οικοδομή πιο ασφαλή.

Τι Πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε εξωτερική ανακαίνιση πολυκατοικίας.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της εξωτερικής ανακαίνισης της πολυκατοικίας, είναι σημαντικό να αποφασίσετε ποιες εργασίες επιθυμείτε. Σημειώστε τα προβλήματα που έχει η οικοδομή και αποφασίστε τον προϋπολογισμό σας. Όταν αποφασίσετε αυτά τα δύο, θα έχετε μια καλύτερη εικόνα για το μέγεθος της ανακαίνισης που χρειάζεται η πολυκατοικία σας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη. Η εμπειρία μας στον τομέα των εξωτερικών ανακαινίσεων στη Θεσσαλονίκη μας επιτρέπει να σας εγγυηθούμε ένα λειτουργικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin