Θέλω να ανακαινίσω το σπίτι μου

Σκέφτεστε να κάνετε ανακαίνιση σπιτιού αλλά διστάζετε επειδή δεν γνωρίζετε τι να περιμένετε. Είναι αλήθεια πως η σειρά των εργασιών μπορεί να διαφέρει από ακίνητο σε ακίνητο, μιας και ενδεχομένως να απαιτούνται άλλες εργασίες ή να παραλείπονται κάποιες. Παρόλα αυτά, η βασική διαδικασία που ακολουθείται σε μια ανακαίνιση, είναι η παρακάτω.

Σχεδιάστε την Ανακαίνιση του Σπιτιού σας

Αρχικά, κάθε αναβάθμιση ενός οικήματος, πρέπει να ξεκινάει με σαφή προσδιορισμό των αναγκών του. Μόνο έτσι θα είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε τις εργασίες γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτός ο σχεδιασμός επίσης πρέπει να περιλαμβάνει και μια γενική εκτίμηση του χρόνου και του κόστους των εργασιών. Έτσι ξεκινάμε και θέτουμε την σωστή βάση του ερωτήματος μας θέλω να ανακαινίσω το σπίτι μου.

Ορίστε έναν Προϋπολογισμό

Μετά από την καταγραφή των αναγκών του σπιτιού σας, θα πρέπει να έχετε κατά νου ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα ποσό ρεαλιστικό που να ανταποκρίνεται στις εργασίες που απαιτούνται στο χώρο σας. Αν έχετε καθορίσει το ποσό από πριν θα μπορείτε και να βοηθήσετε τον εργολάβο σας, ώστε να σας προτείνει υλικά και λύσεις που δεν θα υπερβαίνουν το ποσό αυτό.

Βρείτε τον Ιδανικό Εργολάβο για το Έργο σας

Η επιτυχία και η ποιότητα της ανακαίνισης του σπιτιού σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον εργολάβο με τον οποίο θα συνεργαστείτε. Πραγματοποιήστε μια ενδελεχή έρευνα, ώστε να βρείτε αυτόν που θα καταλάβει τις ανάγκες σας. Προτιμήστε έναν εργολάβο που έχει εμπειρία, μιας κι έτσι θα μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε απρόοπτο προκύψει.

Μελέτη και Μετρήσεις του Χώρου σας

Όταν βρείτε τον ιδανικό εργολάβο που θα αναλάβει το έργο σας, θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ανακαίνισης. Ο ειδικός θα πραγματοποιήσει ειδική μελέτη, ώστε να ανακαλύψει τις συγκεκριμένες απαιτήσεις. Ακόμα, θα πραγματοποιήσει μετρήσεις μέσα στο χώρο σας, από τις οποίες θα σχεδιάσει και θα σας προτείνει λύσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να σας παρέχει και με μια 3D αναπαράσταση του σχεδίου, ώστε να έχετε μια καλύτερη εικόνα των εργασιών που θα γίνουν.

Έκδοση Αδειών και Παραγγελία Υλικών

Μόλις αποφασίσετε για την διαρρύθμιση του χώρου σας, θα συνεχίσετε με την έκδοση των απαραίτητων αδειών. Ειδικά στην περίπτωση που θα χτίσετε κάποιο καινούργιο δωμάτιο θα πρέπει να επισκεφτείτε την πολεοδομία και να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες. Στο βήμα αυτό επίσης θα παραγγείλετε και τα υλικά που θα χρειαστούν για τις εργασίες. Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας του ερωτήματος σας θέλω να ανακαινίσω το σπίτι μου.

Γκρέμισμα των Τοίχων

Μόλις φθάσουν τα υλικά ξεκινούν οι εργασίες μέσα στο χώρο σας. Η πρώτη εργασία που πραγματοποιείται είναι το γκρέμισμα των τοίχων και το ξήλωμα από οτιδήποτε χρειάζεται αντικατάσταση.

Εγκατάσταση Ηλεκτρολογικών και Υδραυλικών Συστημάτων

Πριν ακόμα ξεκινήσει το χτίσιμο των τοίχων, ο υδραυλικός και ο ηλεκτρολόγος μπορούν να αντικαταστήσουν τα συστήματα ηλεκτρισμού και ύδρευσης. Με την πάροδο του χρόνου και τα δύο συστήματα φθείρονται, οπότε αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να αντικατασταθούν.

Εγκατάσταση Συστημάτων Θέρμανσης, Κλιματισμού, και Εξαερισμού

Σε αυτή τη φάση επίσης γίνεται και η εγκατάσταση των συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού, και εξαερισμού. Όλες αυτές οι εργασίες θα παράγουν μεγάλο αριθμό μπάζων, οπότε είναι καλό να γίνουν όλες μαζί.

Χτίσιμο των Τοίχων και Ταβανιού

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν μέσα στους τοίχους, τα συνεργεία προχωρούν στις εργασίες που αφορούν το χτίσιμο των τοίχων. Εδώ διαμορφώνονται όλα τα δωμάτια σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό που έγινε. Συνήθως το βήμα αυτό ολοκληρώνεται με το σοβάτισμα των τοίχων. Παρόλα αυτά, το βάψιμο καλό είναι να γίνει αργότερα, ώστε να μην λερωθούν οι τοίχοι από τις υπόλοιπες εργασίες.

Τοποθέτηση Δαπέδου

Μετά την  ολοκλήρωση των τοίχων, ακολουθεί η τοποθέτηση των δαπέδων. Ορισμένα συνεργεία μπορεί να προτιμούν να πραγματοποιήσουν νωρίτερα την εργασία αυτή. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν συστήνετε, μιας και υπάρχει το ενδεχόμενο να λερωθεί ή να καταστραφεί σε σημεία από τις προηγούμενες εργασίες. Ανάλογα με το υλικό που θα επιλέξετε, η διαδικασία και ο χρόνος ολοκλήρωσης της τοποθέτησης του δαπέδου θα είναι διαφορετικός.

Τοποθέτηση Πάγκων, και Εντοιχισμένων Ραφιών

Μετά την τοποθέτηση του δαπέδου, το ακίνητο έχει ξεκινήσει να παίρνει την τελική του μορφή. Σιγά-σιγά μπορείτε να αρχίσετε να τοποθετείτε διάφορα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές. Τα πρώτα από αυτά θα πρέπει να είναι τα εντοιχισμένα, όπως είναι οι πάγκοι, τα ράφια, και οι ντουλάπες. Μόλις πραγματοποιηθεί και αυτή η εργασία, οι πιο βαριές δουλείες έχουν ολοκληρωθεί.

Τοποθέτηση Κουφωμάτων

Ενδεχομένως να σας φαίνεται παράξενο που η τοποθέτηση των κουφωμάτων αργεί τόσο. Παρόλα αυτά, όλα τα προηγούμενα βήματα παράγουν πολλά μπάζα και για το λόγο αυτό τα καινούργια κουφώματα κινδυνεύουν. Οπότε, είναι γενικά καλό η τοποθέτηση των καινούργιων κουφωμάτων να πραγματοποιείται αφού έχουν γίνει οι πιο βαριές εργασίες.

Βάψιμο των Τοίχων

Με όλα τα παραπάνω ολοκληρωμένα, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας άφοβα. Επιλέξτε λευκό χρώμα για το ταβάνι, ενώ μπορείτε να προσθέσετε διάφορα χρώματα στους τοίχους των διαφόρων δωματίων. Μετά την ολοκλήρωση του βαψίματος, αφήστε τους τοίχους 1-2 μέρες να στεγνώσουν καλά. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Τοποθέτηση Ηλεκτρικών Συσκευών

Τελευταία εργασία που πρέπει να γίνει στο σπίτι είναι η τοποθέτηση όλων των ηλεκτρικών συσκευών. Για την εγκατάσταση μερικών από αυτών μπορεί να απαιτείται η παρουσία ηλεκτρολόγου ή υδραυλικού.

Τελευταίες πινελιές (Θέλω να ανακαινίσω το σπίτι μου)

Τέλος, μπορείτε να παραλάβετε τα καινούργια σας έπιπλα και να ασχοληθείτε με την εσωτερική διακόσμηση του χώρου σας. Στις τελευταίες εργασίες περιλαμβάνεται η τοποθέτηση των φωτιστικών και των πριζών, η τοποθέτηση των βρυσών, και διάφορες άλλες μικρές εργασίες.

Συμπέρασμα

θέλω να ανακαινίσω το σπίτι μου αποτελείται από μια πληθώρα εργασιών που πρέπει να γίνουν. Για να είναι επιτυχής και για να μην έχετε καμία σημαντική καθυστέρηση είναι απαραίτητο να βρείτε έναν συνεργάτη που να μπορεί να τις προγραμματίσει όλες αποτελεσματικά. Για το λόγο αυτό, η εμπειρία στον τομέα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική.

Μετά από πολλά έργα ανακαινίσεων σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, έχουμε την απαραίτητη πείρα για να σας φέρουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Οι εξειδικευμένες γνώσεις μας μπορούν να σας εγγυηθούν ένα αποτέλεσμα ποιοτικό για ένα σπίτι που θα συνεχίσετε να ευχαριστιέστε για χρόνια μετά.

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin