Η ανάπλαση σπιτιού Θεσσαλονίκη μπορεί να περιλαμβάνει πολλά στάδια και ιδέες. Ένας από τους σημαντικότερους και πιο πολυχρησιμοποιημένους χώρους ενός σπιτιού είναι η κουζίνα. Είτε μένεις μόνος/η σου είτε με την οικογένεια σου, γνωρίζεις καλά πως η κουζίνα συνιστά έναν χώρο  με μεγάλη σημασία για ένα σπίτι. Αν αγαπάς μάλιστα την μαγειρική, τότε σίγουρα έχεις έναν ακόμη λόγο για να επενδύσεις σε μια ανανέωση αυτού, ξεκινώντας γιατί όχι από τα ντουλάπια της κουζίνας σου.

Παρακάτω θα σου δώσουμε μερικές εκπληκτικές και κυρίως εύκολες και οικονομικές ιδέες για να δώσεις νέα πνοή στην κουζίνα σου αλλάζοντας τα ντουλάπια αυτής. Τα ντουλάπια άλλωστε καλύπτουν την μεγαλύτερη επιφάνεια στον χώρο της κουζίνας, επομένως η αλλαγή αυτών μπορεί να καλύψει φθορές και να αλλάξει το στυλ της κουζίνας σου. Μην ξεχνάς πως μια αλλαγή ακόμα και μικρή στο σπίτι μας, είναι αρκετή για να μας αλλάξει κατακόρυφα την διάθεση.

Πρώτη ιδέα για να ανανεώσεις τα παλιά ντουλάπια της κουζίνας σου: Το βάψιμο

Πολύ πιθανόν με το πέρασμα των χρόνων, και ειδικά αν το σπίτι σου είναι παλιό, μπορεί τα ντουλάπια της κουζίνας σου να έχουν υποστεί διάφορες φθορές. Το βάψιμο είναι μια οικονομική και εύκολη ιδέα για να τους δώσεις νέα όψη σε αυτά. Δημιουργικότητα είναι η λέξη κλειδί. Πάρε ιδέες από το διαδίκτυο με όμορφους συνδυασμούς και προτάσεις χρωμάτων.

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε χρώματα και αυτές εξαρτώνται από το στυλ που θες να έχει η κουζίνα σου αλλά και από τα γούστα σου. Αν είσαι λάτρης του μινιμαλισμού σίγουρα οι λευκές και γήινες αποχρώσεις είναι οι καλύτερες επιλογές χρωμάτων. Πηγαίνοντας σε ένα χρωματοπωλείο θα δεις ότι υπάρχουν πολλές επιλογές και από άποψη βαφών και φινιρίσματος. Εναλλακτικά, στο ίδιο στυλ μπορείς να επιλέξεις να τα βάψεις σε στυλ παλαιωμένο και πιο vintage.

Μια ακόμη επιλογή είναι να δώσεις ένα πιο παραδοσιακό στυλ στα ντουλάπια σου επιλέγοντας,country αποχρώσεις, όπως κίτρινο, κόκκινο, πράσινο αλλά και φυσικά μπλε. Οι τελικές αποχρώσεις χρωμάτων εξαρτώνται από εσένα και μόνο.

Δεύτερη ιδέα ανανέωσης των ντουλαπιών σου: Αυτοκόλλητα

Η ιδέα αυτή πραγματικά τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη από πολλούς ιδιόκτητες. Είναι εύκολη, οικονομική και πραγματικά μπορείς να διαλέξεις μέσα από μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Δίνει χαρά και αίσθηση άμεσης ανανέωσης σε όλη την κουζίνα σου και αποτελεί αναμφίβολα την πιο οικονομική ιδέα για να ανανεώσει τα παλιά ντουλάπια  της κουζίνας σου. Ενώ λειτουργούν και ως λύση αν τα ντουλάπια σου έχουν διαφορές ζημίες, που χρησιμοποιώντας τα τις καλύπτεις.

Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μοναδικό και όταν το βαρεθείς μπορείς εύκολα να τα αφαιρέσεις και να τοποθετήσεις νέα. Αν έχεις όμορφα ξύλινα ντουλάπια μπορείς να κόψεις σε μικρά μεγέθη τα αυτοκόλλητη και να τα τοποθετήσεις μοναχά στα σημεία που έχουν φθαρεί. Αν σου αρέσουν οι μεταλλικές αποχρώσεις και το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης τότε τα αυτοκόλλητα σε αυτό το στυλ είναι η ιδανικότερη επιλογή για εσένα. Υπάρχουν αποχρώσεις σε ασημί και χρυσό που δίνουν μια μοντέρνα και πολυτελή όψη στην κουζίνα σου. Η κομψότητα θα είναι αναμφίβολα λοιπόν, το βασικό χαρακτηριστικό των ντουλαπιών της κουζίνας σου. Το μονόχρωμο αυτοκόλλητο μπορεί να ντύσει όλες τις επιφάνειες των ντουλαπιών ενώ μπορεί να φέρει και κάποιο διακριτικό σχέδιο της αρέσκειας σου.

Τελευταία ιδέα που αφορά την τοποθέτηση αυτοκόλλητων στα ντουλάπια της κουζίνας σου είναι η επιλογή έντονων χρωμάτων και σχεδίων που να ταιριάζουν με όλα τα στοιχειά και την διακόσμηση αυτής. Τι εννοούμε; Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σου είναι σε απαλές αποχρώσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτοκόλλητα στις αντίστοιχες αποχρώσεις και με όμορφα, διακριτικά σχέδια. Ο χώρος θα λάμψει και θα σου δημιουργεί όμορφα συναισθήματα κάθε φορά που θα βρίσκεσαι εσύ και η οικογένεια σου μέσα σε αυτόν.

Τα χρώματα που θα επιλέξεις για τα αυτοκόλλητα μπορείς να τα ταιριάξεις και με αυτό των τοίχων σου ή των επίπλων σου. Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και μια πιο ριζική αλλαγή τα έντονα χρώματα είναι η απάντηση. Ενώ τόλμησε να καλύψεις και  να τοποθετήσεις εναλλάξ αυτοκόλλητα στα ντουλάπια σου. Αυτή η οπτική θα κάνει πιο σύγχρονο και πιο στιλάτο τον χώρο της κουζίνας σου. Remaining Time-0:00

Τρίτη ιδέα: Φελλός

Μπορεί σαν πρώτο άκουσμα η ιδέα αυτή να σου μοιάζει περίεργη και κάπως παράτολμη, όμως είναι μια πολύ έξυπνη και συγχρόνως πρακτική επιλογή. Ειδικά αν τα ντουλάπια σου παρουσιάζουν φθορές μπορεί άνετα με την χρήση φελλού να μετατρέψεις τα ντουλάπια σε πίνακες ανακοινώσεων. Να τοποθετήσεις έτσι σε αυτούς φωτογραφίες, όμορφα εισιτήρια και καρτ ποστάλ, και γενικά ότι εσύ θες να βλέπεις και σε κάνει χαρούμενο/η.

Φυσικά και θα σου προτείνατε να μην μετατρέψεις όλα τα ντουλάπια σου σε πίνακες, άλλα ορισμένα ώστε να υπάρχει και ένα ενδιαφέρον στον χώρο. Ο φελλός λοιπόν είναι μια πολύ μοντέρνα ιδέα, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μελετήσεις τις διαστάσεις των ντουλαπιών σου και να αγοράσεις μια επιφάνεια φελλού αντιστοίχου μεγέθους. Έπειτα απλά κόλλησε την στα ντουλάπια σου. Να τονίσουμε μόνο πως η αφαίρεση του έπειτα είναι αρκετά δύσκολη σαν διαδικασία, όποτε σκέψου καλά την τοποθέτηση πριν το κανείς.

Τέταρτη ιδέα: Ο κλασικός πλέον μαυροπίνακας

Η ιδέα του μαυροπίνακα στην κουζίνα θα λέγαμε πως πλέον είναι κλασική. Αν την επιλέξεις για να ανανεώσεις τα παλιά σου ντουλάπια σίγουρα θα δώσει μια μοντέρνα αισθητική στην κουζίνα σου. Είναι μια επίσης οικονομική πρόταση και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις είτε με ειδική μπογιά για  μαυροπίνακα ή να αγοράσεις κάποιο έτοιμο αυτοκόλλητο μαυροπίνακα που θα τοποθετήσεις επάνω στα ντουλάπια.

Είναι μια ιδέα πρακτική και διαδραστική καθώς μπορείς σε καθημερινή βάση να σημειώνεις ότι θες από ένα ραντεβού μέχρι το «μενού τη ημέρας». Αν θες ένα αρμονικό και ήπιο αποτέλεσμα προτίμησε τη τοποθέτηση μαυροπίνακα σε μερικά ντουλάπια και όχι σε όλα.

Πέμπτη ιδέα: Ταπετσαρία

Παραπάνω αναφέραμε σαν ιδέα τα αυτοκόλλητα, μια προέκταση της ιδέας αυτής είναι η ταπετσαρία. Οι επιλογές σε σχέδια είναι παρά πολλές και μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο, ακόμα και το πιο απαιτητικό. Ανάλογα με το στυλ που θες να δημιουργήσεις μπορείς να επιλέξεις και την αντίστοιχη ταπετσαρία. Είναι η οικονομική σαν λύση και αν έχουν χαλάσει τα ντουλάπια σου μπορείς να τα ντύσεις με αυτήν μέχρι να προβείς στην αλλαγή αυτών.

Μια ακόμη ιδέα και πρόταση μας είναι να επενδύσεις με ταπετσαρία και το εσωτερικό των ντουλαπιών σου. Αυτό θυμίζει λίγο το στυλ του σπιτιού της γιαγιάς αλλά αν έχεις τζαμιά στα ντουλάπια το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ρομαντικό και ζεστό. Καλό είναι σε κάθε περίπτωση να υπάρχει μια αρμονία στον χώρο για αυτό τα σχεδία και τα χρώματα που θα επιλέξεις θα πρέπει να συνδυάζονται μεταξύ τους ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Έκτη ιδέα: Τζαμιά και ανοιχτά ντουλάπια

Τα ανοιχτά ντουλάπια είναι μια από τις μεγαλύτερες διακοσμητικές τάσεις για τον χώρο της κουζίνας. Μπορείς με την προσθήκη τζαμιών, να αφαιρέσεις τις πόρτες των ντουλαπιών και να αλλάξεις ολοκληρωτικά την εικόνα της κουζίνας σου. Τα ανοιχτά ράφια θα δώσουν στυλ στον χώρο και θα αναδείξουν τα όμορφα σερβίτσια και τις κούπες σου, τις οποίες θα αντικρίζεις σε καθημερινή βάση. Ο χώρος θα γεμίσει πολυτέλεια, ενώ η κουζίνα θα μοιάζει μεγαλύτερη και πιο φωτεινή.

Αν θέλεις να προστατέψεις ωστόσο τα σκευή σου από την σκόνη τότε η επιλογή τζαμιών για τα ντουλάπια σου είναι μια εξαιρετική ιδέα. Τόλμησε το και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

Έβδομη ιδέα: Σχέδια stencil

Η ιδέα αυτή είναι εξαιρετικά οικονομική και δημιουργική. Η χρήση σχεδίων stencil είναι μια όμορφη, vintage και δημιουργική πρόταση. Τα σχέδια stencil συνιστούν κομμάτια χαρτιού με τρύπες σε συγκεκριμένα μοτίβα. Θα βρεις μεγάλη ποικιλία στην αγορά αλλά μπορείς να τα δημιουργήσεις και μόνος σου μέσα από ιδέες που θα βρεις στο διαδίκτυο.

Η διαδικασία είναι απλή, βρες το σημείο που ταιριάζει ή που θέλεις να καλύψεις, στερέωσε το χαρτί και στη συνέχεια πέρασε το με ακρυλική μπογιά. Σε συμβουλεύουμε να αφήσεις τη μπογιά να στεγνώσει πριν αφαιρέσεις το χαρτί και να το δοκιμάσεις κάπου πριν ξεκινήσεις να το εφαρμόζεις στα ντουλάπια σου.

Όγδοη ιδέα: Άλλαξε τις πόρτες και τα πόμολα των παλιών ντουλαπιών σου

Το να αλλάξεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου εξολοκλήρου τοποθετώντας καινούργια είναι μια απόφαση που έχει ένα ορισμένο κόστος. Αντί αυτού μια ιδέα είναι να αλλάξεις μόνο τις πόρτες και τα πόμολα ή ένα από τα δύο, αν ο προϋπολογισμός σου είναι συγκεκριμένος για την ανανέωση της κουζίνας σου. Η αλλαγή που θα έχει η κουζίνα σου θα είναι σημαντική και ιδιαίτερα κομψή.

Η ιδέα αυτή είναι εξαιρετική αν τα ντουλάπια της κουζίνα σου είναι φθαρμένα μόνο εξωτερικά ενώ μέσα είναι καλοδιατηρημένα. Έτσι αλλάζοντας τις πόρτες από τα ντουλάπια σου θα μεταμορφωθεί θεαματικά ολόκληρος ο χώρος. Από την άλλη, όμορφα και ιδιαίτερα πόμολα μπορούν να κάνουν επίσης την διάφορα. Βάψε τις πόρτες στις αποχρώσεις που εσύ λατρεύεις και ταιριάζουν με  το στυλ που θες να δημιουργήσεις και πρόσθεσε μοναδικές λεπτομέρειες πολυτέλειας και στυλ τοποθετώντας όμορφα και γεμάτα στυλ πόμολα και χερούλια. Ακόμα και οι μικρές λεπτομέρειες είναι ικανές να αναβαθμίσουν ένα χώρο φτάνει να είναι προσεγμένες. Η ιδέα αυτή είναι επίσης οικονομική ενώ θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα των παλιών σου ντουλαπιών.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε έμπνευση και μερικές όμορφες και οικονομικές ιδέες ώστε να αλλάξεις και να μεταμορφώσεις και εσύ τα παλιά ντουλάπια της κουζίνας σου άμεσα δίνοντας στυλ σε όλο τον χώρο της κουζίνας σου.

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin