Συνέχεια του πρώτου μέρους μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού και λύσεις

Για να φτάσουμε στην διαδικασία της ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη θα πρέπει πρώτα να έχεις ένα σχέδιο για το πώς θα είναι η τελική διακόσμηση του σπιτιού σου. Σε αυτό το άρθρο σου δίνουμε ιδέες και λύσεις διακόσμησης μικρού ή μεγάλου σπιτιού.

Μην αμελήσεις την κουζίνα

Στην κουζίνα υπάρχουν κάποιες αλλαγές που μπορούν να γίνουν εύκολα και χωρίς τη δαπάνη πολλών χρημάτων. Στον χώρο αυτό ταιριάζουν πολλά φυτά αλλά και αισθητικά και όμορφα εργαλεία, όπως ιδιαίτερα υαλικά ή σκεύη μαγειρικής. Άλλαξε τα πλακάκια της απλά βάφοντας τα σε χρώματα που σε εκφράζουν και σου δημιουργούν όμορφα συναισθήματα. Βάψε επίσης τα ντουλάπια σε μια πιο φωτεινή απόχρωση ή απλά τοποθέτησε ιδιαίτερα πόμολα σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια.

Τέλος, μια κουζίνα με ανοιχτά ντουλάπια ή με τα κατσαρολικά σου σε άμεση οπτική επαφή, μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο και να δώσει συγχρόνως χαρακτήρα στην κουζίνα. Είναι πολύ όμορφο ένα μικρό σπίτι να έχει όλα του τα κεραμικά και vintage αντικείμενα σε κοινή θέα.

Ιδέες για το μπάνιο

Μπορείς με όμορφες λύσεις να ανανεώσεις το μπάνιο σου. Φτιάξε στιλάτα διάφανα βαζάκια από προηγούμενες χρήσεις και αποθήκευσε μπατονέτες και αλλά αντικείμενα. Μια ακόμη έξυπνη και πρακτική λύση αποθήκευσης για το μπάνιο είναι η δημιουργία ενός αποθηκευτικού χώρου στην πόρτα σαν ανοιχτή ντουλάπα.

Προμηθεύσου λοιπόν ένα ντουλάπι πόρτας ώστε να τακτοποιείς οτιδήποτε χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σας. Ένα μικρό φυτό, αποθηκευτικά κουτιά αλλά και ένας στιλάτος καθρέφτης είναι ότι χρειάζεται για ανανεωθεί το μπάνιο σου. Ξύλινα και ψάθινα καλάθια αποτελούν επίσης μια εξαιρετική επιλογή μέσα στα οποία μπορείτε να βάλεις τις πετσέτες σου αλλά και οτιδήποτε χρειάζεται τακτοποίηση.

Εκμεταλλέψου παλιά έπιπλα

Η αξιοποίηση παλαιών επίπλων είναι μια από τις πιο όμορφες ιδέες και τάσεις. Βάψε σε ότι χρώμα θες παλιές καρέκλες, τραπεζάκια και συρταριέρες. Είναι μια πανεύκολη διαδικασία χωρίς κόστος. Δημιούργησε ένα vintage τραπεζάκι για το σαλόνι σου απλά χρησιμοποιώντας μια παλιά ξύλινη επιφάνεια, την οποία μπορείς να βάψεις ή να λουστράρεις. Εκεί μπορείς να τοποθετήσετε αγαπημένα σου περιοδικά και βιβλία.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να μεταμορφώσεις ένα παλιό έπιπλο που δεν σου αρέσει πια σε κάτι καινούργιο που θα χαίρεσαι να βλέπεις. Μια παλιά ξύλινη συρταριέρα μπορεί να μετατραπεί σε ένα εκπληκτικό vintage έπιπλο με λίγη μπογιά.

Πάνω σε αυτήν μπορείς να τοποθετήσεις όμορφα διακοσμητικά αλλά και τα ρούχα σου εντός των συρταριών. Καλό είναι να θυμάσαι άλλωστε πως η ποιότητα του ξύλου των παλαιότερων επίπλων είναι πραγματικά ύψιστού επιπέδου.

Η ρουστίκ μόδα πρόκειται επίσης  για μια διακόσμηση που συναντούσαμε πιο παλιά στα επαρχιακά σπίτια και αποτελείται από φυσικά υλικά και γήινες αποχρώσεις και πλέον λατρεύεται από πάρα πολλούς.

Διακόσμηση με δικές σας εντυπωσιακές συνθέσεις

Η διακόσμηση με δικές σου συνθέσεις είναι πραγματικά μια μοναδική και δημιουργική διαδικασία. Μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου μοναδικά κάδρα με φωτογραφίες, καρτ ποστάλ από τα ταξίδια σου αλλά και με φύλλα  ή αποξηραμένα λουλούδια. Οι κορνίζες μπορεί να είναι απλές και μονόχρωμές ή περίτεχνες με ωραία σχέδια και περιγράμματα. Σε κάθε περίπτωση θα βρεις πολύ οικονομικές επιλογές. Με την ιδέα αυτή θα έχεις στον χώρο σου αναμνήσεις από δικές σου στιγμές αλλά και θα τις έχεις φτιάξει με βάσει της δικής σου καλλιτεχνικής προσέγγισης.

Μπορείς επίσης να αγοράσεις υλικά ζωγραφικής, όπως καμβά και μπογιές, ζωγραφίζοντας τις δικές σου δημιουργίες. Αυτές στην συνέχεια θα κοσμούν τους τοίχους του σπιτιού σου. Επίλεξε χρώματα που θα αναδείξουν τον χώρο σου.

Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις την δική σου ταπετσαρία, προσφέροντας στυλ και προσωπικότητα σε έναν χώρο. Πειραματίσου με γεωμετρικά σχήματα και μοτίβα χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητες ταινίες για τα περιγράμματα και δημιούργησε αφήνοντας ελεύθερη την φαντασία σου.

Οι συνθέσεις με διάφορα μικρά καδράκια σε διαφορετικά σχήματα με φωτογραφίες αποτελούν επίσης μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή πρόταση. Χρησιμοποίησε απλά κάδρα για να αναδείξεις τις φωτογραφίες σου και αμέσως θα ανανεώσεις το ύφος του χώρου σου.

Έτσι θα καταφέρεις να κάνεις απλές φωτογραφίες με αγαπημένα σου πρόσωπα, ταξίδια και τοπία να συνθέτουν ένα έργο τέχνης στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο σου. Θα δεις την διάθεση σου να αλλάζει και την καθημερινότητα σου να αποκτά μια άλλη, πιο αισιόδοξη αίσθηση.

Μαξιλάρια και κεριά: η απόλυτη πρόταση

Τα μαξιλάρια και τα κεριά αποτελούν τις πιο φθηνές και οικονομικές λύσεις διακόσμησης χωρίς αυτό να υποβιβάζει την διακοσμητική τους αξία. Το αντίθετο μάλιστα αποτελούν τις πιο όμορφες και cozy προτάσεις για το σπίτι σου.

Τα διακοσμητικά κεριά, ιδίως τα αρωματικά, προσδίδουν μια ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη αίσθηση στον χώρο. Μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια που κοστίζει ελάχιστα. Τα κεριά αποτελούν αναμφίβολα μια από τις πιο όμορφες και οικονομικές λύσεις διακόσμησης για το σπίτι σου. Η ποικιλία είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.

Υπάρχουν μονόχρωμα, αρωματικά, από φυσικό κερί και πολλά ακόμη. Αν θέλεις να παραμείνεις σε ήπιες χρωματικές αποχρώσεις επίλεξε γήινους χρωματικούς τόνους. Διαφορετικά μπορείς να παίξεις με τα χρώματα. Μια ακόμη βέβαια ιδέα είναι να φτιάξεις μόνος σου τα δικά σου κεριά καθώς είναι μια πολύ δημιουργική και εύκολή διαδικασία. Στο τέλος θα τα διακοσμήσεις με το δικό σου στιλ, δημιουργώντας  εντυπωσιακές συνθέσεις.

Τέλος, πρόσθεσε μαξιλάρια σε όλους τους χώρους. Τα μαξιλάρια είναι μια πολύ οικονομική λύση διακόσμησης και επιπλέον μπορούν να αναβαθμίσουν εύκολα το στιλ του κάθε δωματίου. Επίλεξε ιδιαίτερα σχέδια και υφές που θα προσθέσουν στιλ και άνεση στο σαλόνι αλλά και στο υπνοδωμάτιό σου. Μπορείς και στην πρόταση αυτή να δημιουργήσεις τα δικά σου μοναδικά σχέδια χρησιμοποιώντας υφάσματα σε χρώματα και μοτίβα που εσύ θα έχεις επιλέξει.

Συμπερασματικά καταλαβαίνεις πως οι ιδέες για την διακόσμηση του σπιτιού σου είναι πραγματικά πάρα πολλές, φτάνει μονάχα να έχεις την διάθεση να τις εφαρμόσεις. Με τις παραπάνω ιδέες και λύσεις για την διακόσμηση του σπιτιού σου μπορείς να ανανεώσεις θεαματικά τον χώρο σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Θα προσθέσεις στυλ άμεσα στο διαμέρισμα σου, ενώ συγχρόνως θα δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος τον χώρο έτσι ακριβώς όπως τον θες. Η φαντασία και η εφευρετικότητα είναι οι βασικές προϋποθέσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Έτσι θα μεταμορφώσεις το σπίτι σου και θα προσφέρεις ψυχολογική αναζωογόνηση στην καθημερινότητα σου.

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin