Τα δωμάτια, ανάλογα με την χρήση που έχει γίνει, μπορεί να χρειάζονται μερική ή ολική ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη. Με το πέρασμα των χρόνων, κάθε σπίτι έχει ανάγκη ανανέωσης.  Το μπάνιο, ωστόσο, είναι ένα από τα δωμάτια κάθε σπιτιού που χρειάζεται ριζική ανανέωση. Αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποιείται καθημερινά και τα υλικά που υπάρχουν μέσα διαβρώνονται από τους υδρατμούς και την υγρασία. Για την ολική ανακαίνιση μπάνιου, το κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να πετύχετε ένα ποιοτικό, καλαίσθητο, και κυρίως οικονομικό αποτέλεσμα.

Αν η ριζική ανακαίνιση μπάνιου είναι στα άμεσα σχέδια σας, τότε ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να υπολογίσετε το κόστος της. Στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε όλα τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε μια τέτοια διαδικασία.

Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος της Ολικής Ανακαίνισης Μπάνιου

Για την ολική ανακαίνιση μπάνιου, το κόστος είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Οι κυριότεροι από αυτούς είναι οι εξής:

  • Το εύρος των εργασιών: αν το μπάνιο σας χρειάζεται μόνο λίγο μερεμέτια, τότε η ανανέωσή του θα είναι πολύ οικονομική. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, ενδεχομένως να μην χρειαστείτε τη βοήθεια ενός μάστορα, μιας και μπορείτε να τα κάνετε εύκολα μόνοι σας. Ωστόσο, για την ολική ανακαίνιση μπάνιου το κόστος συνήθως κυμαίνεται από 800€ μέχρι και 3.000€. Η τιμή αυτή εξαρτάται από το αν χρειάζονται αντικατάσταση τα είδη υγιεινής, τα πλακάκια, κι οι υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Σε ορισμένες, πιο σπάνιες περιπτώσεις, απαιτείται μέχρι και αλλαγή της διαρρύθμισης του χώρου. Για παράδειγμα, το αποτέλεσμα θα είναι πιο ωραίο αν το πρώτο πράγμα που αντικρίζετε στο μπάνιο σας είναι το έπιπλο, παρά η τουαλέτα. Για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος σε ένα παλιό μπάνιο όμως, απαιτείται αλλαγή ολόκληρης της διαρρύθμισης του δωματίου.

  • Τα τετραγωνικά μέτρα του μπάνιου: μετά τα εύρος των εργασιών, τα τετραγωνικά μέτρα του δωματίου σας επηρεάζουν την τελική τιμή της ανακαίνισης. Για τα πλακάκια μάλιστα, θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το εμβαδόν των τοίχων που θα επενδυθούν. Έτσι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ένα μικρό μπάνιο θα στοιχίσει αρκετά λιγότερο σε σχέση με ένα μεγαλύτερο.
  • Η ποιότητα των πλακιδίων: Για την ολική ανακαίνιση μπάνιου, το κόστος πολλές φορές αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με τα πλακάκια που θα επιλέξετε. Για το πάτωμα, είναι καλό να διαλέξετε ποιοτικά πλακάκια, τα οποία να έχουν χαμηλή απορροφητικότητα. Επίσης, πρέπει να σκεφτείτε και τις ανάγκες της οικογένειάς σας. Αν, για παράδειγμα, έχετε μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους μέσα στο σπίτι, είναι καλό να προμηθευτείτε αντιολισθητικά πλακάκια για να τους προστατεύσετε.

Παρ’ όλα αυτά, για τους τοίχους του μπάνιου, μπορείτε να επιλέξετε πιο οικονομικές επιλογές. Στους τοίχους δεν υπάρχουν τόσες απαιτήσεις όσες για τα πλακίδια δαπέδου. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η αισθητική τους. Γενικά, όμως, καλό είναι να θυμάστε πως τα πιο ποιοτικά πλακάκια είναι αυτά που έχουν λευκή πάστα στο πίσω μέρος, κι όχι κεραμιδί.

  • Τα είδη υγιεινής και το έπιπλο μπάνιου: στην περίπτωση που θέλετε να πραγματοποιήσετε μια ριζική αλλαγή στο μπάνιο σας, τότε σίγουρα θα αντικαταστήσετε τα είδη υγιεινής. Η επιλογή που θα κάνετε επηρεάζει το τελικό κόστος, μιας και μπορείτε να βρείτε από πολύ οικονομικά, μέχρι πολύ ακριβά.

Από όλα τα είδη υγιεινής, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή της μπανιέρας ή της ντουζιέρας που θα τοποθετήσετε. Επιλέξτε είδη υγιεινής που είναι ποιοτικά και θα αντέξουν για χρόνια. Η αντικατάστασή τους απαιτεί δουλείες, όπως το γκρέμισμα τοίχων, και για αυτό, πρέπει να είστε σίγουροι για την επιλογή σας.

Φυσικά, η τελική επιλογή θα γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου σας. Αν, για παράδειγμα, έχετε ένα μικρό μπάνιο, τότε μια ντουζιέρα ή μια μικρή μπανιέρα θα είναι καλύτερη. Ακόμα, ο νεροχύτης πρέπει να έχει ύψους 80-80 εκατοστά. Έτσι, θα πρέπει να μετρήσετε το έπιπλο μπάνιου που επιθυμείτε για να βρείτε την καλύτερη λύση.

  • Το υπόλοιπα υλικά: Εκτός από το έπιπλο μπάνιου και τα είδη υγιεινής, για την ολική ανακαίνιση μπάνιου, το κόστος επηρεάζεται και από άλλα υλικά. Ενδεικτικά, θα χρειαστεί να αλλάξετε μπαταρίες στην μπανιέρα και τον νεροχύτη. Ακόμα, αν δεν καλύψετε ολόκληρο τον τοίχο με πλακίδια, θα πρέπει να επιλέξετε κι ένα χρώμα για αυτούς. Αν, επίσης, θέλετε χτιστή ντουζιέρα για το μπάνιο σας, θα χρειαστείτε και υλικά για την στεγάνωσή της.

Επιπρόσθετα, οι σωληνώσεις και οι κόλλες είναι υλικά που θα ανεβάσουν την τιμή της αναβάθμισης του δωματίου. Τέλος, αν το μπάνιο σας δεν διαθέτει παράθυρο, πρέπει να φροντίσετε να παρέχετε τον απαραίτητο φωτισμό.

  • Το συνεργείο που θα αναλάβει την αναβάθμιση του χώρου: τέλος, το συνεργείο που θα αναλάβει τις εργασίες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός με πείρα στις ανακαινίσεις, θα σας βοηθήσει τόσο στη διαρρύθμιση του χώρου, όσου και στην επιλογή των υλικών. Επίσης, διαθέτει μάστορες που εμπιστεύεται, ώστε να σας εγγυηθεί άριστη δουλειά. Μην διστάσετε να αναζητήσετε διάφορες προσφορές, ώστε να βρείτε το μηχανικό που θα σας κάνει την καλύτερη δουλειά. 

Για την ολική ανακαίνιση μπάνιου, το κόστος δεν είναι σταθερό. Η εταιρεία μας είναι όμως εδώ για να σας λύσει κάθε απορία. Οι τεχνικοί μας έχουν την απαραίτητη κατάρτιση για να βρουν την καλύτερη λύση για το χώρο σας.

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin