Για κάθε ανανέωση κατοικίας Θεσσαλονίκη το μπάνιο είναι ο χώρος που παρουσιάζει τα μεγαλύτερα επίπεδα υγρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλαπλά προβλήματα μέσα στο χώρο.

Σημάδια της υγρασία συχνά εμφανίζονται στους τοίχους που ακουμπάει η ντουζιέρα, τόσο μέσα στο σπίτι σας, όσο και στον κάτω όροφο.

Ο πιο συχνός λόγος για αυτό το πρόβλημα είναι η ελλιπής στεγάνωση ντουζιέρας κατά την κατασκευή της. Ένα γεγονός που αρκετοί αγνοούν είναι ότι τα πλακάκια στο μπάνιο δεν είναι τελείως αδιάβροχα.

Έτσι, η αντιμετώπιση της υγρασίας στο μπάνιο προϋποθέτει τη στεγάνωση ντουζιέρας κάτω από τα πλακάκια.

Γιατί είναι Απαραίτητη σε Κάθε Μπάνιο

Ο πρωταρχικός λόγος για μια στεγάνωση ντουζιέρας είναι η διατήρηση ενός μπάνιου καθαρού από μούχλα κι υγρασία.

Η μούχλα εμφανίζει τα σημάδια της ανάμεσα στους αρμούς μεταξύ της ντουζιέρας και των τοίχων, και περνάει στο εσωτερικό τους. Παράλληλα, το μπάνιο αποκτά μια δυσάρεστη οσμή που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η μούχλα κι η υγρασία επίσης, συμβάλλουν στην εμφάνιση μαύρων στιγμάτων στους τοίχους σπιτιού που έρχονται σε επαφή με την ντουζιέρα.

Αρκετά συχνά, μάλιστα, οι τοίχοι φουσκώνουν και απαιτούν βάψιμο. Αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα όταν η υγρασία επηρεάζει το διαμέρισμα του κάτω ορόφου.

Έτσι, με την στεγάνωση ντουζιέρας, όχι μόνο το μπάνιο σας αποκτά καλύτερη όψη, αλλά μακροπρόθεσμα οδηγεί και σε εξοικονόμηση χρημάτων.

Τέλος, με αυτή τη διαδικασία βοηθάτε τα πλακάκια που έχετε τοποθετήσει στο μπάνιο να κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εφόσον τα πλακάκια δεν είναι εντελώς αδιάβροχα, το νερό περνάει μέσα και τα διαβρώνει. Έτσι, καλό θα ήταν να γίνει πρόβλεψη για την στεγανοποίηση του χώρου από την αρχή.

Αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, μια ανακαίνιση μπάνιου θα το διορθώσει.

Βήματα για τη Στεγάνωση Ντουζιέρας

Μια απλή κι εύκολη λύση για τη στεγάνωση ντουζιέρας είναι η εφαρμογή σιλικόνης στους αρμούς. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε η λύση με το υλικό αυτό δεν είναι μόνιμη. Για καλύτερα αποτελέσματα, απαιτείται η εφαρμογή ειδικού σταγανωτικού κονιάσματος στον πάτο της ντουζιέρας, αλλά και στους τοίχους. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και ειδική κόλλα για την εφαρμογή και τη συγκόλληση των πλακιδίων.

Για την εφαρμογή του στεγανωτικού υποστρώματος, ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:

  1. Προετοιμασία του υποστρώματος: είναι απαραίτητη η αφαίρεση κάθε ίχνος λαδιού, βρωμιάς, σκόνης, και άνισων ή χαλαρών κομματιών.
  2. Εφαρμογή του υποστρώματος: το υλικό επαλείφεται σε 2-3 στρώσεις. Μετά την εφαρμογή του, πρέπει να το αφήσετε για 24 ώρες ώστε να στεγνώσει καλά.
  3. Τοποθέτηση των πλακιδίων και συγκόλλησή τους με ειδική αντιμουχλική κόλλα.

 

Η στεγάνωση ντουζιέρας είναι απαραίτητη σε κάθε σπίτι.

Αν χρειάζεστε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα που θα το απολαμβάνετε για χρόνια, επικοινωνήστε μαζί μας.

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin