Μια ολική ανανέωση σπιτιού Θεσσαλονίκη είναι μια διαδικασία που αποτελεί αναμφίβολα την πιο δημοφιλή πρόταση για ανανέωση του προσωπικού σας χώρου, τι γίνεται όμως με την ανανέωση και ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων; Η ανακαίνιση των χώρων αυτών, είτε πρόκειται για καταστήματα είτε για γραφεία σαφώς και είναι ιδιαίτερα σημαντική και κυρίως αν αφορά την δική σας επιχείρηση.

Υπάρχουν πολλές ιδέες και προτάσεις  που αφορούν την ανακαίνιση και ανανέωση γραφείων, διαμερισμάτων με χρήση ως γραφεία και φυσικά καταστημάτων. Μια εκ νέου διαρρύθμιση του χώρου μέσα στον οποίο εργάζεστε εσείς και οι υπάλληλοι και συνεργάτες είναι ιδιαίτερα καθοριστική και για την παραγωγικότητα του συνόλου. Αν σκέπτεστε επομένως να προβείτε σε μια ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για όλη την διαδικασία.

Βασικές πληροφορίες για την ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων

Κατά βάση όταν αναφερόμαστε σε ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων εννοούμε χώρους που είτε είναι διαμερίσματα και χρησιμοποιούνται ως γραφεία, είτε είναι γραφεία τα όποια βρίσκονται σε μεγάλα κτήρια επιχειρήσεων, είτε καταστήματα. Σαφώς και υπάρχουν και επιμέρους κατηγορίες και καθεμία από αυτές φέρει και τις ιδιαιτερότητες της.

Σε μια τέτοια αναδιαμόρφωση των χώρων, μέσα στον όποιο εργάζεστε, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μια καλή έρευνα στις εταιρείες που αναλαμβάνουν και εξειδικεύονται σε ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων. Η πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω στο κομμάτι αυτό θα είναι και η εγγύηση σας για ένα άψογο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό επομένως να έρθετε σε επικοινωνία μαζί τους και να τους μεταφέρεται εξ ολοκλήρου το όραμα σας, τις ανάγκες σας και το πώς θα θέλετε να είναι το ιδανικό τελικό αποτέλεσμα του επαγγελματικού σας χώρου.

Οι χώροι που προορίζονται για επαγγελματική χρήση πρέπει να εξυπηρετούν και συγκεκριμένους σκοπούς. Κάθε είδος εργασίας και τομέας έχει τις δικές του ανάγκες, ενώ πολύ διαφορετική είναι και μια ανακαίνιση όταν μιλάμε για καταστήματα. Σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να υπάρχει ένα πλάνο και όλα τα στάδια της ανακαίνισης να κυλούν με βάση ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τα στάδια μιας ανακαίνισης επαγγελματικών χώρων

Αναλυτικά τα βασικά στάδια μιας ανακαίνισης επαγγελματικών χώρων είναι τα ακόλουθα:

  • Επικοινωνία με την εταιρεία και τους επαγγελματίες που θα αναλάβουν την ανακαίνιση του επαγγελματικού χώρου ή του καταστήματος σας
  • Συζήτηση μαζί τους για τις ανάγκες και επιθυμίες σας καθώς και για τον χώρο που διαθέτετε προς ανακαίνιση
  • Μπορείτε να ζητήσετε να δείτε προηγούμενα σχετικά έργα της εταιρείας και να πάρετε ιδέες για τον δικό σας χώρο
  • Ζητήστε προτάσεις, λύσεις, μελέτη, αρχιτεκτονική αποτύπωση και σχεδιασμό για τον χώρο σας με βάσει τις ιδιαιτερότητες του χώρου σας
  • Προέλεγχος σε υποδομές όπως ηλεκτρικά, υδραυλικά και δίκτυα πριν την ανακαίνιση του επαγγελματικού σας χώρου
  • Αφού καταλήξετε, ενημερωθείτε για το κόστος του συνολικού έργου και για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, μέχρι την τελική παράδοση του έργου σας
  • Ενημέρωση για τις εργασίες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν
  • Επιλογή του στυλ και του ύφους του χώρου, των υλικών και των αλλαγών που θα γίνουν σε αυτών
  • Οι εργασίες ξεκινούν με βάση τα προσυμφωνημένα και τις απαιτήσεις σας

Όλα τα παραπάνω στάδια προϋποθέτουν ότι έχετε ξεκαθαρίσει τις αλλαγές που θέλετε να γίνουν και έχετε καθορίσει και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό σας. Μπορεί να έχετε σκεφτεί μετά την έρευνα αγοράς να προβείτε σε μια μερική ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση του χώρου εργασίας σας. Ότι και αν αποφασίσετε οι επεμβάσεις που θα γίνουν σίγουρα θα φέρουν νέο αέρα στο χώρο και θα αναβαθμίσουν κατακόρυφα την αισθητική αυτού.

7 κριτήρια που πρέπει να πληροί η εταιρεία που θα διαλέξετε για την ανακαίνιση του επαγγελματικού σας χώρου

Η εταιρεία που θα αναλάβει την ανακαίνιση του επαγγελματικού χώρου ή του καταστήματος σας θα πρέπει να πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Εμπειρία και Γνώση: Είναι πολύ σημαντικό η εταιρεία που θα εμπιστευτείτε να έχει πολυετή εμπειρία και ειδίκευση στον χώρο των ανακαινίσεων. Αυτό στην συνέχεια συνεπάγεται και την συνεργασία της με άψογους επαγγελματίες και τεχνίτες που θα αναλάβουν κάθε εργασία με πλήρη γνώση του αντικείμενου.

 

Η επιμονή στην λεπτομέρεια αποτελεί και ένδειξη δημιουργίας εξαιρετικών έργων. Οι συνεργάτες της κάθε εταιρείας θα πρέπει και αυτοί να είναι επαγγελματίες και με γνώμονα την υψηλή αισθητική να σας παραδώσουν ένα άψογο έργο. Μονάχα έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η δημιουργία ενός κορυφαίου, λειτουργικού και σύγχρονου επαγγελματικού χώρου που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.

 

  1. Ποιοτικά Υλικά: Η εταιρεία θα πρέπει να χρησιμοποιεί κορυφαίας ποιότητας και πιστοποιημένα υλικά και σύγχρονες κατασκευαστικές τεχνικές. Η χρήση ποιοτικών υλικών κατά την ανακαίνιση του χώρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία όλου του έργου. Η ποιότητα των υλικών είναι και η εγγύηση για μια ανακαίνιση με απόδοση και αντοχή στο χρόνο.

 

Μπορεί να σκέπτεστε ότι είναι μια διαδικασία που θα έχει ένα ορισμένο κόστος αλλά η αναβάθμιση του χώρου αποτελεί επένδυση που θα έχει άμεση απόσβεση. Για τον λόγο αυτό και η ποιότητα κατασκευής του έργου θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένη από την αρχή ως το τέλος.

 

  1. Υψηλός Σχεδιασμός και Αισθητική: Σε έναν επαγγελματικό χώρο θέλουμε να επιτύχουμε μέσω της ανακαίνισης, την αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργικότητας αυτού. Οι άνθρωποι που εργάζονται μέσα σε αυτόν να είναι παραγωγικοί και να νιώθουν άνετα και όμορφα. Αυτό μπορεί να επιτευχτεί μέσα από τον καλό σχεδιασμό και την αισθητική που μια εξειδικευμένη εταιρεία κατέχει.

 

Αν ο χώρος αυτός θα δέχεται και πελάτες τότε θα πρέπει να εκπέμπει άνεση, φιλοξενία και ζεστασιά. Οι λύσεις, οι ιδέες και οι προτάσεις που θα σας κάνει η εταιρεία θα πρέπει να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ανθρώπων που εργάζονται και τις απαιτήσεις σας για τους πελάτες που θα σας επισκέπτονται. Ένας επαγγελματικός χώρος άλλωστε θα πρέπει να εκπέμπει θετικά συναισθήματα στον κάθε πελάτη ώστε στην συνέχεια να σας προτιμήσει.

 

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό πως η αισθητική και το σύγχρονο design είναι πλέον πολύ σημαντικά στοιχεία για τους επαγγελματικούς χώρους καθώς και για τα καταστήματα. Το περιβάλλον θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χρώματα, με ένα ύφος διακόσμησης που θα εμπνέει το εργατικό δυναμικό κάθε εταιρείας να εργαστεί με χαρά και αισιοδοξία μέσα σε αυτόν το χώρο. Η εταιρεία που θα επιλέξετε επομένως πρέπει να λάβει όλα αυτά τα στοιχεία υπόψη της και να σας δώσει τις κατάλληλες ιδέες και προτάσεις.

 

  1. Γραπτή συμφωνία για όλη την διαδικασία: Αυτή θα είναι και η βάση για να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Μια εταιρεία που ξεχωρίζει για την αξιοπιστία και τον σεβασμό προς τον πελάτη, θα σας προσφέρει και γραπτά την συμφωνία στην οποία θα καταλήξετε. Μέσα σε αυτήν θα υπάρχει το συνολικό κόστος, οι εργασίες που θα γίνουν καθώς και τα υλικά. Αν έχετε θέσει ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό για το συνολικό έργο είναι πολύ σημαντικό να έχετε και την απαραίτητη κάλυψη ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες και τεράστιες χρεώσεις.

 

Μέσα στην συμφωνία θα αναφέρονται και όλοι οι χρόνοι των εργασιών καθώς και οι εργασίες που θα λάβουν χωρά. Επίσης, μπορείτε με την εταιρεία που θα υπογράψετε συμφωνία να συζητήσετε και για τον τρόπο εξόφλησης του έργου έτσι ώστε να υπάρχει μια συνέπεια και από τις δύο πλευρές.

 

  1. Γραπτή εγγύηση των τεχνικών εργασιών: Η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο σας θα πρέπει να είναι πέρα από εξειδικευμένη και συνεπής ως προς τις εργατοτεχνικές εργασίες και αξιόπιστη. Αυτό σημαίνει πως μετά των πέρας των εργασιών να μπορεί να σας παρέχει μια εγγύηση αναφορικά με τις τεχνικές εργασίες που έχει πραγματοποιήσει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς έτσι θα νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια για το οτιδήποτε μπορεί να προκύψει στον επαγγελτικό σας χώρο και μελλοντικά.

 

  1. Επίβλεψη και συντονισμός του έργου από εργοδηγό: Συνήθως στην ανακαίνιση μεγάλων χώρων εμπλέκονται πολλοί επαγγελματίες και τεχνίτες. Προκειμένου λοιπόν, όλα να κυλούν ομαλά και με βάση το χρονοδιάγραμμα είναι καθοριστικό για την όλη πορεία της διαδικασίας να υπάρχει ένα συντονιστής. Αυτός θα επιβλέπει τα συνεργεία και θα μπορεί να συνεισφέρει και σε γραφειοκρατικά θέματα που μπορεί να προκύψουν, όπως την έκδοση κάποιας άδειας. Έτσι, εσείς θα μπορείτε να είστε ήσυχοι για την πορεία του έργου σας ενώ η εταιρεία θα έχει αναλάβει τον πλήρη προγραμματισμό της ανακαίνισης του επαγγελτικού σας χώρου.

 

  1. Προσιτό και ανταγωνιστικό πακέτο εργασιών: Τέλος, μην ξεχνάτε να δώσετε έμφαση στο συνολικό κόστος της ανακαίνισης του επαγγελματικού σας χώρου. Κατά την έρευνα αγοράς σας συγκρίνετε αυτά που περιέχει κάθε πακέτο ανακαίνισης και επιλέξτε αυτό που σας συμφέρει περισσότερο. Μην βιαστείτε επομένως να επιλέξετε εταιρεία γιατί υπάρχουν πακέτα ανακαίνισης επαγγελματικών χώρων που περιλαμβάνουν προσφορές και εργασίες που πραγματικά σας συμφέρουν.

 

Είναι επίσης σημαντικό να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα και όχι μόνο άμεσα. Η ποιότητα των υλικών σε συνδυασμό με τεχνικές υψηλής απόδοσης και επαγγελματίες που σας προσφέρουν εγγυήσεις για το συνολικό έργο αποτελούν την βάση για μια αποδοτική και επιτυχημένη ανακαίνιση του επαγγελματικού σας χώρου.

Ζητούμενο στην ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων είναι η δημιουργία σύγχρονων χώρων με υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας και καλαισθησίας. Το νέο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί θέλουμε να είναι ευχάριστο, ζεστό και να δημιουργεί όμορφα συναισθήματα σε αυτούς που εργάζονται μέσα σε αυτό αλλά και στους πελάτες που το επισκέπτονται.

Ελπίζουμε με όλες τις παραπάνω συμβουλές και κατευθύνσεις μας να σας βοηθήσαμε ώστε να επιλέξετε και εσείς την κατάλληλη εταιρεία που θα αναλάβει το έργο σας. Πέρα από αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε όλα τα στάδια που περιλαμβάνει μια ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων ώστε αυτή που θα πραγματοποιήσετε εσείς για τον δικό σας χώρο, να είναι πλήρως αποδοτική.

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin