Σε κάθε σπίτι, το μπαλκόνι είναι ένας μοναδικός και ιδιαίτερος χώρος.

Όχι μόνο προσφέρει όμορφη θέα, αλλά σας επιτρέπει επίσης να πάρετε καθαρό αέρα και αποτελεί μια φανταστική απόδραση από τα στενά όρια κάθε αστικής περιοχής. Η επίπλωση του μπαλκονιού μπορεί να είναι απλή, κομψή, μοντέρνα, κλασική, ρουστίκ και πολλά άλλα.

Εάν έχετε μεγάλο μπαλκόνι, οι επιλογές διακόσμησης είναι πάρα πολλές. Εάν το μπαλκόνι σας είναι μικρό, καλύτερα να επιλέξετε μια πιο απλή διακόσμηση.

Χρειάζεται πολλή έρευνα για να επιλέξετε το ιδανικό ντεκόρ μπαλκονιού για το σπίτι σας. Μην ανησυχείτε!

Παρακάτω, ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης για να ενισχύσετε τη ελκυστικότητα του μπαλκονιού σας.

Θα πάρετε ιδέες σχετικά με τα ράφια, τα φυτά, τα καθίσματα, τα φωτιστικά αλλά και τα υπέροχα κρεμαστά.

Ας δούμε μερικούς δημιουργικούς τρόπους για το πως θα διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας.

Φωτίστε το μπαλκόνι σας με λουλούδια

Ένα μπαλκόνι θα πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε πιο συνδεδεμένοι με τη φύση. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να το στολίσετε με πολλά φυτά.

Το μπαλκόνι σας θα δείχνει πιο ‘ζωντανό’ αν έχετε γλάστρες στα κάγκελα γεμάτες με πολύχρωμα λουλούδια. Για να δώσετε μια πιο μοναδική διάσταση στον τοίχο του μπαλκονιού, μπορείτε ακόμη και να κατασκευάσετε κάθετους κήπους και πλαίσια φυτών.

Ατμόσφαιρα σαλονιού

Μπορείτε να επιλέξετε μια διακόσμηση μπαλκονιού που να αντικατοπτρίζει το στυλ και την ατμόσφαιρα που θα θέλατε για το καθιστικό σας. Αν περνάτε πολύ χρόνο στο μπαλκόνι σας, μπορείτε να το επιπλώσετε με μια άνετη πολυθρόνα, ένα μικρό τραπεζάκι σαλονιού, ή ένα ζωηρό χαλί.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε μαξιλάρια, κεριά, ακόμα και μια κουβέρτα για να το κάνετε να μοιάζει περισσότερο με σαλόνι.

Παίξτε με μια κούνια

Ποιος είπε ότι οι κούνιες είναι μόνο για τα παιδιά; Ένα υπέροχο καθιστικό μπορεί να δημιουργηθεί στο μπαλκόνι σας με την τοποθέτηση μιας κούνιας, η οποία είναι επίσης ένα ωραίο διακοσμητικό στοιχείο.

Μπορείτε να χαλαρώσετε σε μια κούνια ενώ απολαμβάνετε το τοπίο.

Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διακοσμήσετε την κούνια σας, η προσθήκη μερικών μαξιλαριών για άνεση είναι ζωτικής σημασίας.

Αστικό μπαλκόνι

Το κλειδί για έναν boho σχεδιασμό είναι ο συνδυασμός διαφόρων χρωμάτων και σχεδίων. Μπορείτε να επιλέξετε από floral ή tribal μοτίβα, να παίξετε με έντονα χρώματα, ή να το διατηρήσετε ήρεμο μένοντας σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως το ελεφαντόδοντο ή το μπεζ.

Διατηρήστε μια casual εμφάνιση με τα χαλιά, τα μαξιλάρια και τα υλικά του καναπέ. Προσθέστε ένα ψάθινο τραπεζάκι και έπιπλα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Χρησιμοποιήστε φωτιστικά με κορδόνια για να δημιουργήσετε μια ρομαντική διάθεση.

Το γεγονός ότι αυτή η διακόσμηση είναι ταυτόχρονα προσιτή και ξεχωριστή είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό της.

Το ιδανικό μέρος για διάβασμα

Το μπαλκόνι σας μπορεί να μετατραπεί σε χώρο ανάγνωσης. Τοποθετήστε ένα ξύλινο ράφι στο μπαλκόνι σας. Θα ταιριάξει καλά εκεί και επιπλέον θα σας δώσει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Δημιουργήστε πλωτά ράφια για τους τοίχους του μπαλκονιού σας ή αγοράστε ένα μόνιμο ράφι για να κρατάτε διακοσμητικά αντικείμενα, όπως γλάστρες με παχύφυτα, εργαλεία κηπουρικής και βιβλία.

Απολαύστε την ανάγνωση του αγαπημένου σας βιβλίου πίνοντας καφέ ή τσάι στο μπαλκόνι σας.

Αυτός ο χώρος μπορεί να χρησιμεύσει και ως χώρος εργασίας!

Φώτα παντού

Ο φωτισμός είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης του μπαλκονιού σας και μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αν θέλετε μια ρουστίκ εμφάνιση, προσθέστε μερικά φωτάκια, μια ασφαλής μέθοδος για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας.

Αν θέλετε μια πιο εκλεπτυσμένη και μοντέρνα εμφάνιση, επιλέξτε φωτισμό σε γεωμετρικές μορφές ή κρεμαστά φωτιστικά. Αυτά τα στοιχεία θα φωτίσουν το χώρο σας και θα κάνουν το μπαλκόνι σας να δείχνει πιο ελκυστικό.

Μίνι μπαρ

Σας αρέσει να διοργανώνετε εκδηλώσεις στο σπίτι σας;

Αξιοποιήστε το μπαλκόνι σας ως μίνι μπαρ. Για να δημιουργήσετε την ιδανική βραδινή ατμόσφαιρα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ντουλάπι, μερικά σκαμπό και μερικά κρεμαστά φώτα.

Θα έχετε επιπλέον χώρο με ένα πτυσσόμενο τραπέζι, το οποίο μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να φάτε το δείπνο σας, ενώ απολαμβάνετε τη θέα.

Ένα μπαρ στο μπαλκόνι φαίνεται καλύτερα όταν είναι διακοσμημένο με vintage τρόπο. Βάφοντας το ξύλο σε φυσικό χρώμα, μπορείτε να κάνετε αυτόν τον χώρο κομψό και ρομαντικό.

Ψεύτικη οροφή μπαλκονιού

Έχουμε την τάση να παραβλέπουμε το ‘ταβάνι΄ του μπαλκονιού παρά το γεγονός ότι δίνουμε μεγάλη προσοχή στα ταβάνια του σπιτιού μας.

Σκεφτείτε να προσθέσετε μια ψεύτικη οροφή ως μέρος του σχεδιασμού του μπαλκονιού. Οι ψεύτικες οροφές στο μπαλκόνι σας μπορούν να διακοσμηθούν με ανεμιστήρες, προβολείς και ξύλινα σχέδια για μια γυαλιστερή και μοντέρνα εμφάνιση.

Οι ιδέες σας για την οροφή του μπαλκονιού θα προσελκύσουν αναμφίβολα μεγάλο ενδιαφέρον.

Επίτοιχα πλαίσια και καθρέφτες

Κατά το σχεδιασμό της διακόσμησης του μπαλκονιού σας, αντί για τον τυπικό τοίχο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μωσαϊκό από καθρέφτες. Έχει αξιοσημείωτη εμφάνιση και θα τονίσει ακόμη περισσότερο την ευχάριστη θέα.

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μερικά όμορφα κάδρα και να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να αφηγούνται μια υπέροχη ιστορία και να ενισχύουν την οπτική ελκυστικότητα του τοίχου του μπαλκονιού.

Γυάλινα κιγκλιδώματα

Αν διαμένετε σε πολυώροφο κτίριο και το μπαλκόνι σας έχει θέα την πόλη, μπορείτε να εγκαταστείσετε γυάλινο κιγκλίδωμα για να βελτιώσετε τη θέα.

Μπορείτε να βλέπετε τα πάντα καλά και ταυτόχρονα δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει περισσότερος χώρος.

Τα γυάλινα κιγκλιδώματα προσφέρουν μια πιο σύγχρονη και αιχμηρή εμφάνιση, οπότε θα ταιριάξουν απόλυτα με το μοντέρνο σπίτι σας.

Για να διασφαλίσετε ότι η προσοχή τραβιέται στην εκπληκτική θέα έξω, κρατήστε τα έπιπλα και τα άλλα είδη επίπλωσης πιο απλά.

Κρεμάστε κουρτίνες

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κρεμάσετε ένα σετ από ανάλαφρες και ευάερες κουρτίνες για ένα πιο ιδιωτικό μπαλκόνι. Θα σας προστατεύσουν από τα αδιάκριτα βλέμματα (και τον ήλιο, αν κρέμονται στην κατάλληλη γωνία) και θα ζεστάνουν αμέσως το μπαλκόνι σας.

Κρεμάστε μερικά σφαιρικά φώτα για περισσότερη ατμόσφαιρα, αν θέλετε να κάνετε ένα βήμα παραπάνω.

Προσθέστε λίγη τέχνη

Μια κορνιζαρισμένη αφίσα κατά παραγγελία που θα προστεθεί στο μπαλκόνι σας το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι καλύτερος, θα προσφέρει μια πραγματικά μοναδική πινελιά.

Η προσθήκη τέχνης στο μπαλκόνι σας μπορεί να μη φαίνεται προφανής, ειδικά αν δεν έχετε καλυμμένο μπαλκόνι. Δημιουργήστε μια μοναδική αφίσα με χάρτη της πόλης που μπορεί να φανεί από το μπαλκόνι σας ή ακόμη και ένα απλό γραμμικό σχέδιο του ορίζοντα από τον οποίο περνάτε καθημερινά.

Αυτό θα εκπέμψει μια πραγματικά προσωπική ατμόσφαιρα και θα προσφέρει σε όλους τους καλεσμένους που μπορεί να φιλοξενήσετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ένα εξαιρετικό θέμα συζήτησης!

Χρήσιμες γενικές συμβουλές για να κάνετε το μπαλκόνι του διαμερίσματός σας ένα ζεστό καταφύγιο

– Πρώτα απ’ όλα, κάντε ένα σχέδιο χώρου. Για να εξασφαλίσετε ότι θα λάβετε ακριβώς αυτό που θέλετε για το χώρο του μπαλκονιού σας, ο σχεδιασμός είναι απαραίτητος.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από τη συνήθη αναζήτηση ιδεών. Τα παρακάτω είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία μιας όμορφης διακόσμησης του μπαλκονιού σας που πρέπει να έχετε κατά νου:
Λειτουργία. Ποια λειτουργία θέλετε να εκπληρώνει το μπαλκόνι σας; Πρόκειται για μια σημαντική σκέψη, διότι έχει αντίκτυπο στις υπόλοιπες επιλογές σας.

Ένας χώρος μπαλκονιού μπορεί να εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς. Ανάλογα με την προσωπική σας επιθυμία, κάποιοι μπορεί να το μετατρέψουν σε υπαίθρια κουζίνα, ενώ άλλοι μπορούν να τοποθετήσουν μια τραπεζαρία, κινηματογράφο, κήπο, χώρο χαλάρωσης ή κάτι άλλο.

Στυλ. Επιπλέον, το στυλ είναι ζωτικής σημασίας. Τι πρόκειται να επιλέξετε και πώς σκοπεύετε να τα συνδυάσετε; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πετύχετε το τέλειο στυλ. Μπορείτε να επιλέξετε μια εξατομικευμένη εμφάνιση ή ένα μοντέρνο, κομψό και χαλαρό ύφος.

Τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που θα τοποθετήσετε στο μπαλκόνι σας, θα επηρεάζονται συχνά από το στυλ, επειδή πρέπει να ταιριάζουν με το συνολικό μοτίβο.

Προϋπολογισμός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον σημαντικό ρόλο που παίζει ο προϋπολογισμός στις ιδέες διακόσμησης των μπαλκονιών. Καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για τη διακόσμηση των μπαλκονιών, αυτό καταλήγει συχνά να είναι ο περιοριστικός παράγοντας.

Ωστόσο, η οργάνωση των οικονομικών σας και η δημιουργία ενός δίκαιου προϋπολογισμού είναι το κλειδί. Αν κάνετε την σωστή έρευνα, θα πετύχετε τον απόλυτο στόχο του εξωτερικού σας χώρου με έναν σφιχτό προϋπολογισμό.

Ένα χαλί θα αναβαθμίσει το μπαλκόνι σας! Μια χρήσιμη προσθήκη στο μπαλκόνι σας, μπορεί να είναι ένα χαλί. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια χαλαρή εμφάνιση, επιλέξτε ένα σχέδιο σε σκούρο πράσινο, κίτρινο, σκουριά ή τερακότα. Ένα χαλί με γεωμετρικά σχέδια είναι μια άλλη επιλογή.

Επιλέξτε ένα χαλί με έντονο μοτίβο, όπως σεβρόν, διαμάντι ή τετράφυλλο. Τα γήινα χρώματα, όπως το μπεζ, το μαύρο και το καφέ, θα ταιριάξουν ομαλά με το περιβάλλον και επιπλέον είναι απλά στη συντήρηση. Τα χρώματα πράσινο, πετρόλ, γαλάζιο του ουρανού ή κοβάλτιο θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον.

Βάλτε γκαζόν! Υπάρχουν αρκετές λύσεις για τους κατοίκους των πόλεων που λατρεύουν να έχουν γκαζόν, ακόμα κι αν ζουν σε διαμέρισμα. Μπορείτε να αγοράσετε ρεαλιστικά πλακάκια ψεύτικου γκαζόν που είναι μια γρήγορη και προσιτή μέθοδος για να απολαύσετε ένα γκαζόν στο μπαλκόνι.

Προσθέστε μερικά μαξιλάρια δαπέδου στην περιοχή για να την κάνετε πιο ζεστή. Το γκαζόν σε δοχείο είναι μια άλλη επιλογή, όπου ο χλοοτάπητας τοποθετείται σε εξειδικευμένο λάστιχο που επιτρέπει την επαρκή αποστράγγιση του.

Εξοικονομήστε χώρο! Η υπερβολή με τα έπιπλα εξωτερικού χώρου στα μπαλκόνια μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε πολύτιμο χώρο. Με τη βοήθεια μιας ράγας, μπορείτε να αποφύγετε αυτή την παγίδα. Το κιγκλίδωμα του μπαλκονιού είναι το σημείο στο οποίο προσαρτώνται αυτές οι μπάρες.

Μπορείτε επιπλέον να τοποθετήσετε έπιπλα που χρησιμεύουν και ως αποθηκευτικοί χώροι, όπως ένας πάγκος εξωτερικού χώρου που ανοίγει σαν σεντούκι.

Αξιοποιήστε το κοντό άκρο του μπαλκονιού! Η κατασκευή ενός μοναδικού καθιστικού από παλέτες είναι μια πολύ συνηθισμένη μέθοδος για να αξιοποιήσετε το κοντό άκρο του μπαλκονιού σας. Αυτή είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ιδέες σχεδιασμού μικροσκοπικών μπαλκονιών, καθώς μπορεί να φαίνεται φανταστική και είναι σχετικά οικονομική.

Αυτή η συχνά αγνοούμενη περιοχή μπορεί να γίνει η ιδανική άνετη μικρή γωνιά παρέας με ένα μικρό κομμάτι σχεδιασμού. Αυτές είναι μερικές πειστικές εικόνες για να σας πείσουν.

Τοποθετήστε μπαμπού σε ρολό. Τα μπαμπού αυτά είναι δημοφιλείς επειδή είναι απλά στην εγκατάσταση και σχετικά φθηνά. Εάν σας αρέσει μια πιο φυσική εμφάνιση, είναι επίσης απίστευτα ελκυστικά. Ο ιδανικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα μπαμπού σε ρολό είναι να τα ξεδιπλώσετε οριζόντια και να τα στερεώσετε στα κιγκλιδώματα σας.

Έχετε στον νου σας ότι μετά από μερικά χρόνια, αυτά τα φράγματα μπαμπού θα αρχίσουν να φαίνονται λίγο φθαρμένα και ίσως χρειαστεί να αντικατασταθούν αν ζείτε σε περιοχή με πολλή βροχή και χιόνι.

Τοποθετήστε μια ομπρέλα. Μια κομψή ομπρέλα μπορεί να σας προστατεύσει από τη βροχή ή το φως του ήλιου.0μ Όταν επιλέγετε την ομπρέλα, φροντίστε να ξέρετε αν χρειάζεστε μεγάλη ή μικρή ομπρέλα για το μπαλκόνι σας. Κατά την ενοικίαση ενός διαμερίσματος, τηρήστε τους νόμους και τους κανονισμούς για να μάθετε αν μπορείτε να βιδώσετε ένα κοντάρι ομπρέλας στο πάτωμα ή όχι.

Βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με τους διάφορους τύπους ομπρελών, πριν αγπράσετε μια. Για παράδειγμα, επιτραπέζιες ομπρέλες, μισές ομπρέλες, ομπρέλες μπαλκονιού που τοποθετούνται στον τοίχο και ομπρέλες που κρέμονται από τα κάγκελα του μπαλκονιού.

Δημιουργήστε χώρους για συζήτηση! Είναι ζωτικής σημασίας να αφήνετε επαρκή χώρο ώστε οι καλεσμένοι να μπορούν να χαλαρώσουν στο μπαλκόνι σας.

Η τοποθέτηση και η ευθυγράμμιση των επίπλων μπορεί να δημιουργήσει ζώνες συνομιλίας. Θα πρέπει να τοποθετήσετε τα έπιπλα στην περιοχή με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεται η συζήτηση μεταξύ όσων κάθονται κοντά. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να αισθάνονται όλοι άνετα.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χαλάρωση σε ένα όμορφο μπαλκόνι με ένα ωραίο βιβλίο, ένα κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα ή ένα φλιτζάνι καφέ, ενώ παρατηρείτε τη θέα.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μπαλκόνι σας, όσο μικρό κι αν είναι, ώστε να μπορείτε να το ευχαριστηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για την διακόσμηση του μπαλκονιού σας, υπάρχουν πολλά διαφρετικά στυλ, πολλά έπιπλα, υφάσματα, φώτα, φυτά! Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσετε πως θέλετε να το διαμορφώσετε.

 

Η Ergo-trust.com.gr αναλαμβάνει την ανακατασκευή της κατοικίας στη Θεσσαλονίκη είτε πρόκειται για περιορισμένης έκτασης εργασιών είτε για πλήρη ανακαίνιση θέτοντας υψηλούς στόχους υπηρεσιών και αποδοτικότητας.

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin