Η χτιστή ντουζιέρα συνιστά μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες επιλογές για την ανανέωση και ανακαίνιση μπάνιου.

Όλα τα περιοδικά design, αρχιτεκτονικής καθώς και λογαριασμοί με τις πιο δημιουργικές προτάσεις και ιδέες διακόσμησης, παρουσιάζουν μπάνια που διαθέτουν χτιστή ντουζιέρα. Η πρόταση αυτή αναβαθμίζει άμεσα και καταλυτικά τον χώρο του μπάνιου, δημιουργώντας έναν χώρο χαλάρωσης και απόλαυσης.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις 7 λόγους για να την επιλέξεις και εσύ.

1. Ντουζιέρα χτιστή με κάθισμα η κατάλληλη ιδέα για εξοικονόμηση χώρου

Έχεις φανταστεί και δει πολλές εικόνες από τα ιδανικά μπάνια. Τώρα έχεις αποφασίσει να αλλάξεις το δικό σου μπάνιο, το οποίο μπορείς να διαμορφώσεις με όποιον τρόπο εσύ θες, επιλέγοντας χρώματα και υλικά που σου αρέσουν.

Άπειρες επιλογές σε μοντέρνα ή vintage πλακάκια, πατητή τσιμεντοκονία ή οτιδήποτε ταιριάζει στο στυλ σου. Σκέψου με βάση τις ανάγκες σου και ζήτα συμβουλές από τους επαγγελματίες του χώρου.

Αποτελεί μια επιλογή και ιδέα για να αναβαθμίσεις το μπάνιο σου η οποία παρουσιάζει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων.

Αρχικά, αποτελεί την κατάλληλη ιδέα για την εξοικονόμηση χώρου, με αυτό να συνιστά άλλωστε και το βασικότερο πλεονέκτημα της επιλογής αυτής.  Είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να μελετήσεις εκ νέου την διάταξη του μπάνιου σου, ώστε να καταλήξεις σε μια πιο πρακτική σύνθεση για αυτό.

Αν θες να εξοικονομήσεις χώρο και να δημιουργήσεις την αίσθηση ενός πιο άνετου και ανοιχτού μπάνιου, τότε σίγουρα να σκεφτείς σοβαρά την κατασκευή μιας χτιστής ντουζιέρας.

Επίσης λάβε υπόψη σου ότι η αντικατάσταση μπανιέρας με ντουζιέρα συνιστά από μόνη της την πιο έξυπνη λύση για να κερδίσεις χώρο.

2. Οικονομική και έξυπνη πρόταση για την ανανέωση του μπάνιου σου: η χτιστή ντουζιέρα συνδυάζει και τα δύο  

Είναι μια οικονομική κατασκευή που ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξεις, τα οποία θα ορίσουν και το τελικό κόστος, εξυπηρετεί πολλά budget. Επίσης είναι μια σχετικά γρήγορη κατασκευή που συνδυάζει αντιολισθητικά χαρακτηριστικά αλλά και εύκολο καθαρισμό.

Η αξία της είναι διαχρονική ενώ το κόστος της προσαρμόζεται ανάλογα με τις δυνατότητες του καθένα. Είναι μια συμφέρουσα επιλογή που δεν απαιτεί πολλά, ενώ προσαρμόζεται όποιες και αν είναι οι διαστάσεις του μπάνιου σου, καθώς δε χρειάζεται για τη δημιουργία της ούτε μεγάλος κόπος, ούτε τρομερές δαπάνες.

Σου προσφέρει επίσης συνθήκες απομόνωσης όσο και ξεγνοιασιάς. Είναι μια επένδυση για το σπίτι σου που θα σε βοηθά, σε καθημερινή βάση, να διατηρείται το μπάνιο σου σε τάξη, αφού δεν επιτρέπει στο νερό να βγει εκτός και να βρέξει τα πλακάκια ή το χαλάκι σου.

3. Εξοικονόμηση νερού

Η οικονομία στο νερό αποτελεί έναν παράγοντα πολύ σημαντικό καθώς το νερό συνιστά ένα πολύτιμο αγαθό το οποίο θα πρέπει να σεβόμαστε και όχι να καταχρόμαστε. Τα σύγχρονα έξυπνα σπίτια με πράσινο αποτύπωμα μεριμνούν για την σωστή και όχι αλόγιστη χρήση του νερού και συνεπώς και ρεύματος με τις νέες κατασκευές τους.

Η χτιστή ντουζιέρα συνιστά μια τέτοια κατασκευή. Η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σου και όλων των χώρων αυτού καλό είναι να γίνει βασικό μέλημα σου.

Να σημειώσεις επίσης, πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προστατέψεις την καμπίνα από τα άλατα από την αρχή. Με την τεχνολογία συνεχώς να εξελίσσεται προμηθεύσου με προϊόντα για την προστασία της ντουζιέρας σου, έτσι ώστε να διατηρήσει την λαμπερή της όψη.

Αυτά αποτελούν υλικά που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μια φορά πριν την χρήση της ντουζιέρας και η διάρκεια τους φτάνει ως και τα 10 χρόνια. Χωρίς να χρειάζεται η χρήση άλλων καθαριστικών. Έμπειροι επαγγελματίες στο χώρο θα σε ενημερώσουν λεπτομερώς για τα υλικά αυτά.

4. Εξαιρετική αισθητική

Το αισθητικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. Μια έρευνα στο διαδίκτυο και οι εικόνες που θα αντικρίσεις θα σε καταπλήξουν. Συνηθίζεται, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια ανακαίνιση μπάνιου και αυτό διότι προσφέρει μια μοναδική αισθητική στο χώρο. Μπορεί να είσαι φανατικός οπαδός και λάτρης της κλασικής μπανιέρας αλλά δεν είναι η μόνη που μπορεί να σου χαρίσει όλα όσα αποζητάς από το μπάνιο σου.

Η επένδυση της θα σε ανταμείψει καθώς το στυλ της είναι ειλικρινά ανεπανάληπτο. Είναι οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες από τις οποίες αποτελείται που την κάνουν μια εξαιρετική επιλογή. Λεπτομέρειες στο χρώμα, στο στυλ, στο υλικό και στο σχήμα της.

Εχει τη δύναμη να μεταμορφώσει την όψη του μπάνιου σου. Τόσο σε minimal εκδοχές όσο και σε πιο κλασικές προτάσεις μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα γούστα. Δίχως αμφιβολία μπορείς εύκολα να την μετατρέψεις σε έναν μοναδικό χώρο, ανάλογα με το ύφος που θες να φέρει.

Είναι ικανή επίσης να σου προσφέρει μια μοναδική και ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης και άνεσης. Φέρνοντας στο μπάνιου σου ύφος και αίσθηση σπα.

Με τα απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία και προϊόντα η ατμόσφαιρα πραγματικά θα σε εντυπωσιάσει. Αρωματικά κεριά, χαμηλοί φωτισμοί και απαλές πετσέτες. Τέλος, με την κατάλληλη θερμοκρασία και πίεση νερού θα επιτυχείς την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης που αποζητάς μετά από μια πιεστική και κουραστική ημέρα. Μην ξεχνάς άλλωστε πως η διαδικασία του μπάνιου αποτελεί μια από τις πιο απολαυστικές και αγαπημένες στιγμές όλων.

5. Τέλεια λύση για μικρά μπάνια

Δίχως αμφιβολία αποτελεί την καλύτερη και την πιο έξυπνη λύση αν διαθέτεις ένα μικρό μπάνιο. Αμέσως θα χαρίσει άνεση και λειτουργικότητα στον χώρο. Αν λάβεις υπόψη σου μάλιστα και τα έπιπλα μπάνιου, τη μπανιέρα και το πλυντήριο, ο χώρος γίνεται ακόμα πιο  περιορισμένος. Αυτό δημιουργεί δυσλειτουργία στο χώρο αλλά και δεν αφήνει περιθώρια για αισθητικά κομψές λεπτομέρειες.

Η λειτουργικότητα της λοιπόν, είναι αυτό που την καθιστά μια από τις καλύτερες επιλογές για την ανακαίνιση του μπάνιου σου. Η χρηστική αξία που διαθέτει έγκειται στο ότι με τη χτιστή ντουζιέρα θα μπορείς εύκολα και γρήγορα να κάνεις το πιο απολαυστικό μπάνιο.

Γυάλινο διαχωριστικό ή κουρτίνα μπάνιου

Είναι μια ακόμη απόφαση που καλείσαι να πάρεις με βάση τι σε βολεύει περισσότερο. Η τοποθέτηση με υαλότουβλα ωσ γυάλινου διαχωριστικού και πόρτας θα απογειώσει το στυλ και τη θετική αύρα στο μπάνιο σου, ενώ παράλληλα θα μειώσει τα νερά στο πάτωμα.

Παρόλα αυτά μπορείς επίσης να επιλέξεις μια  ανοιχτή χτιστή ντουζιέρα, η οποία σε αυτή την εκδοχή δίνει ακόμη μεγαλύτερη άπλα και αέρα στο χώρο. Δεν χρειάζεται γυαλί ή κουρτίνα. Άφησε τη ντουζιέρα σου να απελευθερωθεί, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το minimal χαρακτήρα της. Το άνοιγμα στη ντουζιέρα σου θα κάνει το μπάνιο σου να μοιάζει μεγαλύτερο, αλλά και πιο φιλόξενο.

6. Ποικιλία σε υλικά κατασκευής

Αν σκέφτεσαι να αποκτήσεις ντουζιέρα ή να ανακαινίσεις την ήδη υπάρχουσα, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές και διαφορετικές τάσεις σε υλικά. Αρχικά, η φυσική πέτρα, που μπορεί λόγω της ποιότητας της να είναι ακριβότερη, όμως προσδίδει μια απίστευτη αίσθηση πολυτέλειας στο μπάνιο. Προσφέρει στο χώρο μια ανεπιτήδευτη ομορφιά και ταυτόχρονα είναι εύκολη στο καθάρισμα, με  το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Συνεχίζουμε με το μάρμαρο, που αποτελεί μια πραγματική επένδυση με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η υπέροχη αισθητική του είναι σίγουρο πως θα σε αποζημιώσει και παράλληλα θα απολαμβάνεις την αίσθηση της πολυτέλειας κάθε φορά που κάνεις το μπάνιο σου.

Το μωσαϊκό από γυαλί είναι μια ακόμη επιλογή που παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και συγχρόνως πανέμορφο. Είναι επίσης ανθεκτικό στην υγρασία που το μπάνιο ως χώρος διαθέτει αλλά και στο νερό. Η ποικιλία σε επιλογές, σε χρώματα και σχέδια είναι πραγματικά τεράστια.

Με το γυάλινο μωσαϊκό σίγουρα θα δώσεις μια πολύ μοντέρνα αισθητική στην ντουζιέρα σου. Συνδύασέ τη με πλακάκια σε απαλούς τόνους για να πετύχεις ένα καλύτερο και πιο λιτό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή με πλακάκι, που αποτελεί και μια από τις πιο συνηθισμένες.

Μπορεί να επενδυθεί με πλακάκια που θα βρεις σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, με γνώμονα τι ταιριάζει αρμονικά με το υπόλοιπο μπάνιο. Τα πλακάκια που χρησιμοποιούνται στις ντουζιέρες έχουν αντιολισθητικές ιδιότητες ώστε να αποφευχθεί  ο κίνδυνος να γλιστρήσουμε. Από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι η κλασική πορσελάνη και το κεραμικό πλακάκι. Το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα είναι σημαντικά για το τελικό αποτέλεσμα. Όμως το βασικότερο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι το υλικό και η ποιότητα αυτού.

Όπως ήδη αναφέραμε, τα πορσελάνινα και τα κεραμικά πλακάκια είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιλογές και υπάρχουν σε άπειρα χρώματα και σχέδια για να επιλέξεις το δικό σου αγαπημένο. Αυτά χαρακτηρίζονται επίσης και από ιδιαίτερη αντοχή στο χρόνο.

Οι ντουζιέρες με πατητή τσιμεντοκονία  χαρίζουν επίσης ένα πανέμορφο αισθητικό αποτέλεσμα που θυμίζει κάτι πολύ σύγχρονο και μοντέρνο. Είναι πολύ δημοφιλής λόγω της απόλυτα λείας και  στερεής επιφάνειας της. Όποια και αν είναι η επιλογή σου πριν την όποια εργασία βασικό είναι να ελέγξεις τις  σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης του μπάνιου σου.

Αυτό συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα, που μπορεί να μην είχες υπολογίσει στο κόστος αλλά σκέψου να αλλάξεις τα πλακάκια και σε μικρό διάστημα να τρυπήσουν οι σωλήνες. Τότε η δουλειά θα είναι διπλή και σε χρόνο και σε κόστος. Το υλικό κατασκευής επομένως είναι καθοριστικής σημασίας για την όψη και αισθητική της χτιστής ντουζιέρας σου. Αυτή την αισθητική θα θαυμάζεις τόσο εσύ όσο και οι επισκέπτες σου.

7. Δημιούργησε την όπως εσύ θες

Η κατασκευή μιας χτιστής ντουζιέρας γίνεται σε γρήγορο χρονικά διάστημα και μπορεί να γίνει όπως ακριβώς την έχεις φανταστεί. Μπορεί να κατασκευαστεί σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλεις ανάλογα με το χώρο που διαθέτεις και την διάταξη αυτού. Μπορείς να διαλέξεις το σχέδιο που θες και με την κατάλληλη ομάδα επαγγελματιών να δημιουργήσεις την χτιστή ντουζιέρα που πάντα ήθελες. Τέλος μπορείς να ζητήσεις από τον επαγγελματία που θα επιλέξεις, να κατασκευάσει ειδικές εσοχές ώστε να τοποθετήσεις τα σαμπουάν σου και άλλα αξεσουάρ μπάνιου. Πρόκειται για μια πολύ οικονομική λύση με τεράστια περιθώρια επιλογών στη διακόσμηση ώστε να αποκτήσεις ένα σύγχρονο και κομψό μπάνιο. Το μπάνιο άλλωστε είναι ένας από του πιο εύχρηστους χώρους ενός σπιτιού, για αυτό καλό είναι να νιώθεις όμορφα μέσα σε αυτό.

Επιπρόσθετα μπορείς να ενσωματώσεις μια επιπλέον βοηθητική επιφάνεια. Αυτή θα ενταχθεί στο χώρο της ντουζιέρας σου ως μια επίπεδη βοηθητική προσθήκη προκειμένου να σε εξυπηρετεί με όποιον τρόπο θες. Ένα σκαμπό ή μια επιφάνεια από πλακάκια θα λειτουργήσει ως επιπρόσθετη αξία για τη νέα και ανανεωμένη σου ντουζιέρα και αυτό θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμο.

Δώσε επίσης προσοχή στην στεγανοποίηση της χτιστής ντουζιέρας με μια καλή και σχολαστική μόνωση, που θα κρατήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, μακριά την υγρασία. Πολύ σημαντικό κομμάτι της εργασίας είναι να γίνει πάρα πολύ καλή μόνωση και στον πάτο της ντουζιέρας πριν τοποθετηθούν τα πλακάκια ή το όποιο υλικό επιλογής σου. Η μόνωση αποτελεί μια εργασία πολύ απλή αλλά και πολύ σημαντική καθώς θα αποτρέψει την εμφάνιση υγρασίας. Η χρήση επίσης στόκου κατά της μούχλας είναι ακόμη κάτι που καλό είναι να έχεις κατά νου. Στην αγορά υπάρχει ο ειδικός αυτός στόκος, ο οποίος αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας, μυκήτων και βακτηριδίων.

Συμπερασματικά και αφού σου παρουσιάσαμε τους βασικότερους λόγους επιλογής χτιστής ντουζιέρας για το μπάνιο σου, σε συμβουλεύουμε να βρεις τον κατάλληλο επαγγελματία που θα είναι ο βασικός σου σύμβουλος στην δημιουργία αυτής. Το να δημιουργήσεις την χτιστή ντουζιέρα των ονείρων σου απαιτεί την κατασκευή αυτής από επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία και γνώση στο χώρο. Αυτοί θα καταφέρουν να πετύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς και να αποκτήσεις εκείνο το μπάνιο που πάντα θαύμαζες σε ταινίες και εικόνες περιοδικών.

Τέλος, να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως αποφάσισες να ανακαινίσεις το μπάνιο σου για να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης και προσωπικής φροντίδας μέσα σε αυτό. Είναι ο χώρος όπου περιποιέσαι τον εαυτό σου και αισθητικά επιθυμείς ένα ανώτερο αποτέλεσμα. Ψυχολογικά θα ανανεωθείς καθώς μια αλλαγή στο σπίτι μας και ειδικότερα σε χώρους που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά, όπως το μπάνιο, θα προσδώσει έναν άλλον αέρα στην καθημερινότητα σου. Μια ανακαίνιση μπάνιου λοιπόν και πιο συγκεκριμένα μια χτιστή ντουζιέρα λειτουργεί ως μια ριζική αλλαγή, ανεβάζει την ψυχολογία και την διάθεση, ενισχύοντας την αγάπη για το σπίτι μας, το καταφύγιο μας. Εκεί που όλα ηρεμούν και βαδίζουν με τους δικούς μας ρυθμούς. Δώσε επομένως έναν αέρα ανανέωσης στο μπάνιο σου και δες την ψυχολογία σου να αλλάζει ευεργετικά!

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin