Ενδιαφέρεστε για αναβάθμιση σπιτιού στη Θεσσαλονίκη; Η αναδιαμόρφωση του σπιτιού σας δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν οι χώροι σας είναι μικροί. Οι λύσεις που θα βρείτε πρέπει να είναι δημιουργικές και να αξιοποιούν κάθε δυνατή γωνία. Μόνο έτσι θα αποκτήσετε ένα λειτουργικό σπίτι, το οποίο θα διευκολύνει την καθημερινότητά σας. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν πρόκειται για το σαλόνι, ένας χώρος μέσα στον οποίο περνάτε πολύ χρόνο μαζί με φίλους και την οικογένειά σας.

Η ανακαίνιση μικρού σαλονιού είναι μια πρόκληση. Παρόλα αυτά, οι παρακάτω συμβουλές θα σας δώσουν μερικές έξυπνες λύσεις για τη δημιουργία ενός ευχάριστου και άνετου χώρου. 

Ανακαίνιση μικρού σαλονιού : 7 Εύκολες & Πρακτικές λύσεις  

 

01. Η Κυριαρχία του Λευκού Χρώματος στη ανακαίνιση μικρού σαλονιού.

Ένας απλός και εύκολος τρόπος για να κάνετε το σαλόνι σας να φαίνεται μεγαλύτερο είναι να το φωτίσετε με όποιο τρόπο μπορείτε. Ένα βασικό κομμάτι σε αυτό είναι το χρώμα των τοίχων. Το πιο φωτεινό χρώμα από όλα είναι το λευκό και για το λόγο αυτό μπορεί να αναδείξει τις διαστάσεις του χώρου. Ένας συνδυασμός που δουλεύει πολύ καλά σε μικρούς χώρους είναι οι λευκοί τοίχοι με έπιπλα και διακοσμητικά σε απαλούς και γήινους τόνους. 

02. Έντονο Χρώμα σε Μικρές Δόσεις

Εάν πάλι θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο έντονο χρώμα στο σαλόνι σας, καλό θα ήταν αν το κρατήσετε σε μικρές επιφάνειες. Έτσι, προτιμήστε να βάψετε μόνο έναν τοίχο στο αγαπημένο σας χρώμα. Επίσης, καλό θα ήταν να μην αφήσετε γυμνό αυτό τον τοίχο. Μπορείτε να κρεμάσετε ράφια, ή έναν καθρέφτη. Με αυτό τον τρόπο το έντονο χρώμα μπορεί να μπει στην ανακαίνιση μικρού σαλονιού.

 

03. Επιλογή των Σωστών Επίπλων για τη ανακαίνιση μικρού σαλονιού 

Τα έπιπλα θα πρέπει πάντα να επιλέγονται με γνώμονα τις διαστάσεις του κάθε δωματίου. Γενικά, σε έναν μικρό χώρο είναι καλό να προτιμώνται τα όχι πολύ ογκώδη έπιπλα. Το πιο σημαντικό κομμάτι του σαλονιού είναι ο καναπές και για αυτό θα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή του. Ο καναπές δεν πρέπει να κλείνει όλο το δωμάτιο, αλλά παράλληλα να μπορεί να χωρέσει ολόκληρη την οικογένεια. Μια καλή επιλογή είναι να επιλέξετε χαμηλά έπιπλα, μιας και θα βοηθήσουν στο να φαίνεται το δωμάτιο πιο ψηλό. Επίσης, επιλέξτε έπιπλα που να διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους για να αυξήσετε την λειτουργικότητά τους. Τέλος, αν θέλετε να βάλετε επιπλέον καρέκλες ή πολυθρόνες, επιλέξτε κάποιες με ποδαράκια, ώστε να αφήνουν κενό χώρο από κάτω.

 

04. Δημιουργία της Ψευδαίσθησης Ύψους

Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα χαμηλά έπιπλα βοηθούν στο να φαίνεται πως το ταβάνι σας είναι πιο ψηλά απ’ ότι είναι. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν και μερικά άλλα μυστικά που θα δώσουν την ίδια ψευδαίσθηση. Αρχικά, μπορείτε να εφαρμόσετε σε έναν από τους τοίχους μια ταπετσαρία με παχιές κάθετες ρίγες. Αυτό το μοτίβο θα βοηθήσει το μάτι να πιστέψει ότι ο χώρος είναι πιο ψηλός. Ακόμα ένα κόλπο που μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το κουρτινόξυλο όσο πιο κοντά μπορείτε στο ταβάνι. 

05. Minimal Προσέγγιση στη Διακόσμηση

Γενικά, όλοι οι μικροί χώροι θα πρέπει να διακοσμούνται με μια minimal αισθητική. Μια τέτοια προσέγγιση θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σαλόνι μέσα στο οποίο μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα. Επίσης, χρησιμοποιώντας λιγότερα και πιο μικρού μεγέθους διακοσμητικά, ο χώρος θα μπορεί να αναπνέει. Και σε αυτό το κομμάτι βοηθάει η επιλογή επίπλων με αποθηκευτικούς χώρους, μιας και εκεί μπορούν να τοποθετηθούν όλα όσα δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά. 

06. Διακόσμηση με Καθρέφτες

Οι καθρέφτες λειτουργούν ευεργετικά στο να δίνουν την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Μια τέτοια διακόσμηση μπορεί να υιοθετηθεί σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Ένας κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι πως όσο πιο μικρός ο χώρος, τόσο πιο μεγάλος θα πρέπει να είναι ο καθρέφτης που θα βάλετε. Τολμήστε μια τέτοια διακόσμηση και θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

07. Δημιουργία Πρωτότυπων Αποθηκευτικών Χώρων

Ένα μεγάλο πρόβλημα των μικρών σπιτιών είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων, πράγμα που στερεί λειτουργικότητα. Έτσι, η ανακαίνιση μικρού σαλονιού θα πρέπει να στοχεύει  στην δημιουργία όσων περισσότερων αποθηκευτικών χώρων γίνεται. Αν, για παράδειγμα, το σαλόνι σας έχει διαφορετικά επίπεδα, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το σκαλοπάτι. Επίσης, η πλειοψηφία των επίπλων καλό θα ήταν να έχει έξτρα χώρους. Έτσι, επιλέξτε έναν καναπέ με αποθηκευτικό χώρο. Ακόμα, αν επιλέξετε έπιπλα με ποδαράκια, μπορείτε εύκολα να τα τοποθετήσετε από κάτω τους μοντέρνα και στιλάτα κουτιά, τα οποία να χρησιμεύουν ως αποθηκευτικοί χώροι.

Οι λύσεις για την ανακαίνιση μικρού σαλονιού και την αύξηση της λειτουργικότητας του είναι αμέτρητες. Αν η ανακαίνιση σπιτιού στη Θεσσαλονίκη είναι η προτεραιότητά σας, επικοινωνήστε σήμερα για να μάθετε ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις για το δικό σας σπίτι. 

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin