Για να φτάσουμε στην διαδικασία της ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη θα πρέπει πρώτα να έχεις ένα σχέδιο για το πώς θα είναι η τελική διακόσμηση του σπιτιού σου. Σε αυτό το άρθρο σου δίνουμε ιδέες και λύσεις διακόσμησης μικρού ή μεγάλου σπιτιού.

Αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να ανανεώσεις άμεσα και εύκολα τον χώρο σου;

Τι καλύτερο από τη διακόσμηση του σπιτιού σου με έξυπνες, όμορφες και καθόλου ακριβές ιδέες για το κάθε δωμάτιο. Καταφέρνοντας έτσι να αλλάξεις το σπίτι σου σταδιακά, δημιουργώντας έναν χώρο γεμάτο ενέργεια και αισιοδοξία. Έναν χώρο που θα χαίρεσαι να χαλαρώνεις μόνος σου ή με παρέα.

Ανακάλυψε λοιπόν χρήσιμες και πρωτότυπες συμβουλές για να δώσεις μια νέα πνοή στο διαμέρισμά σου κάνοντας το πιο λειτουργικό και γεμάτο αισθητική.

Διακόσμηση σπιτιού: η πιο δημιουργική διαδικασία

Η διακόσμηση του σπιτιού αποτελεί δίχως αμφιβολία μια από τις πιο δημιουργικές και χαρούμενες διαδικασίες ανανέωσης ενός χώρου.

Με τις κατάλληλες επιλογές θα βρεθείς μπροστά σε ένα μοναδικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ανήκεις άλλωστε στην κατηγορία των ανθρώπων που τους αρέσει ο νέος αέρας και η όμορφη αισθητική που θέλει να φέρει ο χώρος τους.

Για αυτό τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να δημιουργήσεις μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα σε όλα τα δωμάτια της οικίας σου.

Ευφάνταστες ιδέες για να πετύχεις την τέλεια διακόσμηση του σαλονιού σου

Υπάρχουν πανέμορφοι και εύκολοι τρόποι να αλλάξεις το σαλόνι σου. Μεγάλη σημασία έχουν οι συνδυασμοί χρωμάτων, σχεδίων και υφών καθώς και η διάταξη των επίπλων μέσα στο χώρο.

Η διακόσμηση του σαλονιού σου καλό είναι να μελετηθεί σωστά πριν επενδύσεις στο οτιδήποτε. Αν διαθέτεις ένα μικρό σαλόνι καλό είναι να διατηρήσεις έναν minimal χαρακτήρα και ύφος, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην διάταξη και την ποιότητα των επίπλων. Αυτά άλλωστε καλύπτουν και το μεγαλύτερο χώρο.

Προτίμησε μικρά και ευέλικτα έπιπλα που θα κάνουν πιο εύκολη την κίνηση σου στο σαλόνι χωρίς να το κλείνουν.
Για να καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα ευχάριστο, ζεστό και αισθητικά όμορφο περιβάλλον στο σαλόνι σου προτίμησε έξυπνα και διαχρονικά έπιπλα. Ένα ξύλινο τραπεζάκι, που με την βοήθεια ενός μαραγκού μπορείς να το φτιάξεις με βάσει τα μέτρα σου, και φυσικά ένας άνετος καναπές με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, αποτελούν τα βασικά στοιχειά ενός σαλονιού.

Τα καλύμματα και τα μαξιλάρια κατέχουν έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο στη διακόσμηση, καθώς με την επιλογή των σωστών χρωμάτων και υφών η ατμόσφαιρα αναβαθμίζετε άμεσα. Σκαμπό και πολυθρόνες αποτελούν επιπλέον πρακτικές και καλαίσθητες επιλογές για ανανεώσεις την διακόσμηση του σαλονιού σου.

Μπορείς επίσης να επενδύσεις σε έντονα χρώματα και διαφορετικά στυλ, βάσει του δικού σου γούστου, προσφέροντας ζωντάνια και θετική ενέργεια σε κάθε δωμάτιο.
Τέλος, άλλαξε την βιβλιοθήκη σου, που από μόνο της αποτελεί βασικό στοιχειό διακόσμησης και στυλ. Πάρε μπογιά και χρωμάτισε την σε ότι απόχρωση σου αρέσει.

Τέλος, τοποθέτησε μικρά φωτιστικά και κορνίζες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα σε διάφορες γωνιές , ενώ μπορείς να μετατρέψεις τελείως το σαλόνι σου επιλέγοντας κουρτίνες σε έντονα ή γήινα χρώματα. Αυτό εξαρτάται καθαρά από το ύφος που θέλεις να έχει ο χώρος.

Διακοσμητικές πινελιές για το σαλόνι σου

Φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν αγαπημένη επιλογή. Δίνουν στον χώρο μια πινελιά πρασίνου δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε επαφή με την φύση.

Η προσθήκη τους στον χώρο θα σε αναζωογονήσουν αποτελώντας μια διαχρονική λύση για να προσφέρεις αίσθηση φρεσκάδας στην ατμόσφαιρα.
Χαλιά σε όμορφα μοτίβα και χρώματα, κυρίως σε γήινους τόνους, αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο το σαλόνι, με το φώς να παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην διακόσμηση αυτού.

Η επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων στους τοίχους και στις κουρτίνες μπορεί να σου δώσει την δυνατότητα να αξιοποιήσεις διαφορετικά και το φυσικό φώς. Μετέπειτα μπορείς να επιλέξεις ιδιαίτερα φωτιστικά για να δημιουργήσεις ζεστές γωνίες εκεί που είναι απαραίτητο για την αρμονία του χώρου.

Επιπλέον μπορείς να αλλάξεις μόνος σου τα φωτιστικά και τα πορτατίφ. Αγοράζοντας νέα καπέλα για αυτά, σε χρώματα και υλικά που σου αρέσουν, τόσο για το σαλόνι όσο και για το υπνοδωμάτιο. Τέλος οι κουρτίνες είναι ικανές να μεταμορφώσουν τον χώρο σου καθώς χαρίζουν χρώμα και ζωντάνια. Ενισχύουν τη διακόσμηση με εύκολο, οικονομικό και πρωτότυπο τρόπο προσδίδοντας ζεστασιά και απομόνωση.

Διακόσμηση και αποθηκευτικοί χώροι σε ένα

Υπάρχουν όμορφες ιδέες για να οργανώσεις το διαμέρισμα σου, με την πιο εύκολη και πρακτική την τοποθέτηση ραφιών. Εκεί μπορούν να τοποθετηθούν χρήσιμα αντικείμενα όπως βιβλία και διακοσμητικά. Ενώ μπορείς με απλά και φθηνά υλικά να τα φτιάξεις μόνος σου. Προτίμησε επίσης έπιπλα που έχουν ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους για να ταξινομείς οτιδήποτε έχει ανάγκη. Μπορείς επίσης με την προσθήκη καλαθιών να αποθηκεύσεις με στυλ διάφορα αντικείμενα.

Επιδιώκεις να ενισχύσεις με οικειότητα τον εσωτερικό χώρο. Το ανοιχτόχρωμο ξύλο σε συνδυασμό με γήινες αποχρώσεις συνθέτουν μια ατμόσφαιρα μοναδικά φιλόξενη. Χρησιμοποίησε μια σχετικά ζεστή χρωματική παλέτα για τους τοίχους. Μερικά όμορφα ζεστά χρώματα είναι για παράδειγμα το κρεμ, το μπεζ, γκρι, το ανοιχτό πράσινο, το γαλάζιο αλλά και το απαλό κίτρινο.

Η διακόσμηση του υπνοδωματίου σου

Θες το υπνοδωμάτιο σου να συνδυάζει χαλάρωση, ηρεμία και ξεκούραση για αυτό δεν πρέπει να το παραμελείς. Η διακόσμηση αυτού καλό είναι να φέρει έναν λιτό χαρακτήρα. Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που ξεκουραζόμαστε και ηρεμούμε. Για αυτό θέλουμε μια όμορφη διακόσμηση που να δημιουργεί μια επιπλέον αίσθηση ευεξίας και αισιοδοξίας. Άλλωστε ένα οργανωμένο και όμορφο δωμάτιο θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να περάσεις αρκετό ποιοτικό χρόνο μέσα σε αυτό.

Τα έπιπλα ενός υπνοδωματίου είναι συγκεκριμένα. Πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει φυσικά το κρεβάτι. Ωστόσο υπάρχουν πολλές όμορφες ιδέες διακόσμησης αυτού. Φωτιστικά και λαμπάκια μπορούν να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο και χαρούμενο ύφος, ενώ μικρές παρεμβάσεις στα χρώματα των κουρτινών και των ντουλαπιών θα το ανανεώσουν. Μια έξυπνη και εξαιρετικά οικονομική ιδέα για να κατασκευάσετε το δικός σου κρεβάτι είναι η χρήση παλετών. Μέτρησε τις διαστάσεις του χώρου και υπολόγισε τον αριθμό των ξύλινων παλετών.

Στη συνέχεια μπορείς να τις βάψεις σε οποιαδήποτε χρώμα και αφού στεγνώσουν τοποθέτησε το στρώμα σου. Αμέσως θα δώσεις έναν σύγχρονο στυλ στο υπνοδωμάτιο σου.
Αν το δωμάτιό σου είναι μικρό ένας έξυπνος και κομψός τρόπος διακόσμησης και αποθήκευσης είναι η κατασκευή ενός μικρού γωνιακό ραφιού. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις μικρά όμορφα διακοσμητικά ή κάποιες φωτογραφίες. Επιπρόσθετα η προσθήκη ενός καθρέφτη συνιστά μια εξαιρετική ιδέα που δίνει στυλ, είναι πρακτικός και μεγαλώνει ταυτόχρονα τον χώρο.

Συνεχίστε να διαβάζεται το δεύτερο μέρος

Μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού ιδέες και λύσεις Μέρος 2

 

Στράτος Καραγιάννης
Κοινοποίηση
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin